Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Pensling av bakverk

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 19-09-10, 18:44   #1
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Pensling av bakverk

Er det nokon som kan litt om pensling av bakverk? Eg syns ofte det er vanskelig å få fin gyllen farge på rundstykker, hamburgerbrød og diverse (bakar glutenfritt). Kva er forskjell på å bruke melk og egg f.eks? Eg veit at vatn kan brukast, og at dette ikkje gir farge, men vil det gi sprøare skorpe?

Er det andre ting ein kan pensle med som gir farge?

Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-09-10, 18:46   #2
Slettet bruker
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Egg gir helt blank overflate. Det pensles på før du setter bakverket inn i ovnen. Melk gir litt blankere overflate enn ingen pensling, men ikke like blankt. Da pensler man på litt melk rett etter at man tar bakverket ut av ovnen.

Vann pensler man med for å få sprø skorpe - feks på brød.

  Svar med sitat
Gammel 19-09-10, 18:52   #3
Kanina
Sviiisj!!
 
Kanina sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Enga
Innlegg: 13.057
Blogginnlegg: 841
Kanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtidKanina har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Min erfaring er at glutenfritt bakverk ofte blir veldig blekt, ja. Evt prøve å skru opp varmen på slutten av steketida? Det aller beste er å pensle med egg for å få det gyllent.

__________________

Kanina er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-09-10, 18:54   #4
Morella
Superbasinella
 
Morella sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 4.641
Blogginnlegg: 276
Morella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Jeg pensler alltid med eggehvite, ikke hele egg. Synes det gir best resultat.

Morella er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-09-10, 19:02   #5
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Men blir det meir gyllent med berre eggekvite da? Eg ville tru at dersom plomma er med så blir det meir brunfarge? Eg er aller mest ute etter farge.

Sprø skorpe er fint på ein del ting, men det er ikkje heilt egna for glutenfritt har eg funne ut. Det blir triste rundstykker av det, sjølv om dei smakar godt. Kvite rundstykker liksom

Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-09-10, 19:04   #6
Ru
Protonterapeut
 
Ru sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 31.208
Blogginnlegg: 935
Ru har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Hva med å bruke litt olje?

__________________
“Though she be but little, she is fierce!”
- Shakespeare
Ru er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-09-10, 19:07   #7
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Pensling av bakverk

hmmm... ja kanskje det? Blir kanskje litt mjuk overflate da? Men gir det farge? Kanskje blande litt olje i egget?

Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-09-10, 15:11   #8
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Jeg bruker egg. Jeg tar gjerne et tomatpure-glass og tar et egg oppi, skrur på lokket og rister egget skikkelig sånn at plomme og hvite blir helt blandet. Jeg pensler rett før jeg setter inn i ovnen.

Jeg pensler brød med vann og rundstykker og boller/kanelsnurrer osv. med egg. Jeg bruker aldri melk.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-09-10, 15:59   #9
Hot Lips
kissable
 
Hot Lips sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2010
Innlegg: 3.694
Hot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt liktHot Lips er virkelig godt likt
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Jeg pensler alltid sånne halvstekte glutenfrie rundstykker med litt olje før jeg slenger dem i ovnen. Blir gylne og fine.

Hot Lips er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-09-10, 17:33   #10
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Pensling av bakverk

Det blei egg i går, og dei blei ok Dvs. rundstykkene blei litt kompakte - dei heva veldig dårlig, men eg burde nok latt dei stå mykje lenger. Smakte veldig godt da, og heile familien forsynte seg godt av den glutenfrie baksten

Skal prøve meg med olje neste gang

Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no