Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Holdbarhet på kalkun i kjøleskap

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 02-01-12, 20:08   #1
mamaria
Grisejente
 
mamaria sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 2.181
mamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smartmamaria imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Holdbarhet på kalkun i kjøleskap

Vi hadde besøk nyttårsaften, og siden disse var redde for at det skulle bli for lite kalkun, endte vi opp med ei nett lita rype på 8,3 kilo.

4 voksne og 6 unger greide ikke ta unna halvparten engang. Jeg spiste restemat i går, og orker ikke i dag. Hvor lenge holder den i kjøleskap?
(02 grader)
Siden jeg ikke orker å finne på noe spennende med den i dag er det kanskje lurest å plukke av alt kjøtt og fryse, for eksempel i porsjonsposer?
Andre forslag?
Oppskrifter finner jeg sikkert om jeg søker litt.

__________________
00-02-04-04-11
mamaria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 02-01-12, 20:55   #2
Fakse
Nysgjerrig
 
Fakse sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
Fakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt likt
Standard

Sv: Holdbarhet på kalkun i kjøleskap

Jeg tenker at du bør fryse i dag alt du ikke har planer om å spise i morgen, og holde av akkurat nok til det du eventuelt vil lage i morgen. Tre dager er max av hva jeg ville oppbevare kalkunkjøtt i kjøleskap tror jeg, tar ikke noen sjanser akkurat med det.

Jeg fryser alltid kalkun i porsjoner, og bruker i restemat av ymse slag. Kjøtte er f.esk fint i tex-mex, supper og liknende. I går hadde vi club sandwich med kalkunrester, og det var også nydelig. Samme med salat av typen kylingsalat, bare med kalkunkjøtt. Mannen foreslo å bruke i hvit pizza, men jeg er litt skeptisk akkurat til den. Mulig vi tester like vel, får se hva det blir til. Jeg har forresten laget pai med kalkunrester i, og det blir veldig godt.

Forøvrig vil jeg anbefale å stappe skroget i en gryte og koke kraft. Kalkun gir verdens nydeligste kraft, og er utgangspunkt for helt fantastiske supper (med noe av kjøttet du fryser).

Fakse er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:23.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no