Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 20-01-12, 15:44   #1
Marla Singer
Bør lage seg en tittel selv
 
Marla Singer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 2.240
Marla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Jeg har litt elgkjøtt i fryseren, som grunnet dårlig pakking og merking, er av uviss type og mulig ganske lite mørt i utgangspunktet.

Jeg vil gjerne bruke det likevel, og lurer på hvordan jeg bør tilberede det for at det skal bli vellykket uansett utgangspunkt?

Marla Singer er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 15:47   #2
Observatøren
Bør lage seg en tittel selv
 
Observatøren sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 9.722
Blogginnlegg: 21
Observatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Langtidssteking i ovn. 60 grader over natten, da mørnes det aller meste. Problemet kan være at det er slintrer/sener/hinner i kjøttet, men det kan du sjekke når du har tint kjøttet.

Observatøren er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 15:51   #3
Mistral
Fluctuat nec mergitur
 
Mistral sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Paris
Innlegg: 943
Mistral er populærMistral er populærMistral er populærMistral er populærMistral er populær
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Jeg ville laget en viltgryte med god saus og latt den putre lenge. Har du leirgryte er det også flott å lage gryteretter i den.

Mistral er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:32   #4
Mirmell
Bør lage seg en tittel selv
 
Mirmell sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 1.921
Mirmell er populærMirmell er populærMirmell er populærMirmell er populærMirmell er populær
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Bare man lar det steke/koke lenge nok, blir det seigeiste kjøtt mørt.
Noe slikt f.eks.

Mirmell er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:39   #5
007
© All rights reserved
 
007 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vest
Innlegg: 20.374
Blogginnlegg: 57
007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om007 har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Kaster det. :liker ikke elgkjøtt:

007 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:41   #6
Honda
Type R ;)
 
Honda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Nord
Innlegg: 8.453
Honda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Mange fine oppskrifter på matprat faktisk. jeg stekte en gang ei steik som jeg hadde null id e hvordan var på sånn leirgryte hele dagen. og det ble ganske så bra. Fant oppskrifta på matprat

__________________
Honda som ikke kjører Honda bil for tiden men har Honda snøfres og gressklipper med Honda motor...
Honda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:44   #7
Flubby
Crazy Cat Lady
 
Flubby sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 4.719
Blogginnlegg: 349
Flubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de flesteFlubby er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Elgkarbonader

__________________
Draco Dormiens Nunquam Titillandus
Tenåringen-95 og Trassungen-09
Flubby er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:46   #8
Mei
Har fått viljen sin
 
Mei sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.606
Blogginnlegg: 397
Mei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Alt blir mørt i leirgryte.

Mei er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:58   #9
Marla Singer
Bør lage seg en tittel selv
 
Marla Singer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 2.240
Marla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Opprinnelig lagt inn av Saint, her.

Langtidssteking i ovn. 60 grader over natten, da mørnes det aller meste. Problemet kan være at det er slintrer/sener/hinner i kjøttet, men det kan du sjekke når du har tint kjøttet.

Jeg tør ikke å ha ovnen på over natta, men langtidssteking på 60 grader kan jo også gjøres på dagen. Hvor mange timer vil det kunne ta, da (cirka)?

Opprinnelig lagt inn av Mistral, her.

Jeg ville laget en viltgryte med god saus og latt den putre lenge. Har du leirgryte er det også flott å lage gryteretter i den.

Jeg har ikke leirgryte, men det blir nok viltgryte av noe slag. Det er jo så godt!

Opprinnelig lagt inn av Mirmell, her.

Bare man lar det steke/koke lenge nok, blir det seigeiste kjøtt mørt.
Noe slikt f.eks.

Takk for tipset. Det kan jeg prøve, når det til og med står i den bestemte oppskriften at "alt blir mørt" om man gjør det slik. Supert!

Opprinnelig lagt inn av 007, her.

Kaster det. :liker ikke elgkjøtt:

Marla Singer er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 16:59   #10
Marla Singer
Bør lage seg en tittel selv
 
Marla Singer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 2.240
Marla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Opprinnelig lagt inn av Hattifnatten, her.

Elgkjøtt tåler å ligge lenge. Hvis det er et ungt dyr er det neppe seigt. Gamle dyr er seige.

Ja, problemet er at det er full bingo på hva slags kjøtt det er, hva slags dyr det kommer fra og hvor på dyret det kommer fra.

Marla Singer er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 17:56   #11
Observatøren
Bør lage seg en tittel selv
 
Observatøren sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 9.722
Blogginnlegg: 21
Observatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt avObservatøren har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Vi stekte en to-kilos stek ved 60 grader i jula- det tok ca 18 timer, men den var ikke romtemperert. Kan tenke meg at du kan få det til på 10. Bruk steketermometer og øk evt temperatur etterhvert.

Observatøren er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 18:10   #12
Tove
XXX
 
Tove sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Orkdal
Innlegg: 3.578
Tove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de flesteTove er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Jeg ville gjernet det meste av slintrer og sener. Så skjært kjøttet i tynne skiver og brunet det i panne med salt og pepper på. Når det er ferdig brunet putter du det i en kjele med vann, og koker kjøttet i 1 1/2 til 2 timer. Sil kraften og lag en deilig saus av den og legg kjøttet i igjen. Serveres med poteter, grønnsaker og surkål. Nam!

__________________
Jentene 93 og 02
Tove er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 19:45   #13
Pøblis
Panzerekstremfeminist
 
Pøblis sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 19.189
Blogginnlegg: 355
Pøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Lag elg bourguignon! Funker som bare det. La det putre i vei i noen timer så blir det så mørt, atte. :elgjegerdatter:

__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West
Pøblis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 20:33   #14
Lyppa
Bør lage seg en tittel selv
 
Lyppa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 4.974
Lyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smartLyppa imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Jeg ville kokt elgkjøttsuppe med masse gode grønnsaker og buljong i.

Lyppa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 20:58   #15
Marla Singer
Bør lage seg en tittel selv
 
Marla Singer sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 2.240
Marla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelenMarla Singer er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Men atte, jeg kan altså velge mellom å steke det veldig lenge på 60 grader, eller noen timer på omtrent dobbel temperatur. Hva blir egentlig forskjellen på resultatet?

Det høres jo ut på flere som om det er ganske bankers å bruke det i en vanlig gryte som står og putrer noen timer, så da ender jeg nok på det. Hva tror vi om å bruke elgkjøtt i chiligryte eller noe? Kan det funke eller er det helt kjøkkenamøbe å tenke tanken?

Marla Singer er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 21:28   #16
Cuyahoga
etterpåklokest
 
Cuyahoga sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 7.880
Blogginnlegg: 179
Cuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Opprinnelig lagt inn av Marla Singer, her.

Men atte, jeg kan altså velge mellom å steke det veldig lenge på 60 grader, eller noen timer på omtrent dobbel temperatur. Hva blir egentlig forskjellen på resultatet?

Det høres jo ut på flere som om det er ganske bankers å bruke det i en vanlig gryte som står og putrer noen timer, så da ender jeg nok på det. Hva tror vi om å bruke elgkjøtt i chiligryte eller noe? Kan det funke eller er det helt kjøkkenamøbe å tenke tanken?

Jeg bruker elgkjøtt i alt mulig av gryter. Med et mulig unntak for fiskegryter. :nærmest fri tilgang på elg:

Cuyahoga er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-01-12, 23:50   #17
Optimist
Teacher.
 
Optimist sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: På midten
Innlegg: 2.510
Optimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt liktOptimist er virkelig godt likt
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

La kjøttet ligge å mørne i romtemperatur natten over, og så lager du en deilig elggryte.

__________________
Alle disse dagene som kom og gikk- ikke visste jeg at de var livet!
Optimist er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-01-12, 01:08   #18
lillenøste38
Sperret
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 192
lillenøste38 er litt kul
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Skjær kiwi i skiver å legg på kjøttet, da har du mørt kjøtt på ett par timer

lillenøste38 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-01-12, 11:40   #19
Elisabet
Står på egne ben
 
Elisabet sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.959
Elisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme omElisabet har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Jeg ville laget viltgryte av det. Stek det først i strimler og kok det så ganske lenge med vann til rett over kjøttet. Bruk vannet til gryta, jeg har også brukt pose, og ha kjøttet oppi på slutten av koketiden. Både Rondane viltgryte og jegergryte er god.

Elisabet er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-01-12, 11:47   #20
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.462
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hva gjør jeg med (mulig) seigt elgkjøtt?

Jeg ville kokt kjøttet i noe med rikelig syre i seg slik at evt seige muskelfibre brytes ned.
For eksempel retten som Pøbelsara foreslo.

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no