Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 26-01-12, 22:03   #1
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.804
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Spørsmål

Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Jeg har lyst til å bake en sånn sitronkake med marengs i helga. Jeg har smakt det,men vet ikke helt hva den heter. Den har marengs på toppen og så er det noe krem som smaker nesten som fox inni. Noen som kan hjelpe meg med kake og oppskrift?

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:05   #2
Daisy
Trademark: Imperfection
 
Daisy sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
Daisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Abbånnerer

__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom"

Tre stk!
Daisy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:07   #3
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.304
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Lemon merengue pie heter det ihvertfall på engelsk.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:08   #4
Daisy
Trademark: Imperfection
 
Daisy sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
Daisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Jeg har en tråd om det her et sted, og der er oppskrift! Har ikke fått prøvd enda.

__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom"

Tre stk!
Daisy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:13   #5
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Denne er god.


100 g smør
100 g hvetemel
evt litt kaldt vann

3 dl vann
4 ss maisenna
½ dl sukker
1 ss smør
3 eggeplommer
revet skall og saft av 1 sitron

3 eggehviter
6 ss melis

Smør og mel kjøres sammen til en deig i food processor. Om nødvendig tilsettes litt kaldt vann. La deigen hvile 1 time. Kjevle ut og kle en 24 cm paiform. Stek ved 225 grader i ca 15 minutter.
Bland vann, maisenna, sukker og smør. Kok opp og rør godt. Tilsett en og en eggeplomme og varm opp under omrøring til den tykner. Avkjøl. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Fyll kremen i paiskallet. Pisk eggehvitene stivt og pisk inn melis. Fordel marengsen over paien og stek ved 125 grader i ca 15 minutter.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:17   #6
Mjau
Curlingkone
 
Mjau sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Innlegg: 8.307
Blogginnlegg: 2
Mjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt avMjau har mye å være stolt av
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Jummi!
Men marengsen her blir ikke stiv ikke sant? Altså tørket i ovnen-stiv.

__________________
Mjau maler videre...
Mjau er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:18   #7
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Opprinnelig lagt inn av Mjau, her.

Jummi!
Men marengsen her blir ikke stiv ikke sant? Altså tørket i ovnen-stiv.


Nei, absolutt ikke. Den er myk og fluffy.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 04-03-12, 11:17   #8
Penelope
Superaktiv
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 481
Penelope er litt kulPenelope er litt kul
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Opprinnelig lagt inn av Myria, her.

Nei, absolutt ikke. Den er myk og fluffy.

Heisan,

Jeg bakte en lignende kake i går, og lurer på om jeg har stekt den for lite. Marengsen på toppen er absolutt ikke stiv. Et par steder har den delt seg på toppen av kaka. Den bestod av 3 eggehviter, 1 dl sukker, 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 krm vinsyre.

Hvordan vet jeg om det er riktig at den ikke skal være stiv? Er det noe med mengdeforholdet her?. Den ble stekt i 10 minutter på 175 grader.

Bør jeg ettersteke den litt mer før gjestene kommer????

Penelope er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 04-03-12, 23:04   #9
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Marengsen skal ikke være stiv. Den blir gyllen på toppen, men er myk under (har heller aldri fått servert sitronmarengspai med stiv marengs hverken hos andre eller på restaurant, så tror ikke det er så vanlig). Hvis du synes den ble litt for myk kan du tilsette mer sukker slik at den blir enda stivere, men den skal altså ikke være sprø som pikekyss.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-03-12, 08:47   #10
GinaK
Tja...
 
GinaK sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.024
GinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt av
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Hvordan ble kaken, vixen?
Ser ut som at det er sukkerbrød i mellom sitronlaget på den du laget.
Jeg har funnet en oppskrift som iallefall SER god ut, med masse fyll.
Har ikke fått prøvd den enda men må få gjort det. Super påskekake, dette.
Denne oppskriften har 2 sitroner i fyllet, lurer på om det kan bli litt mye og litt surt så jeg ville ha brukt 1 sitron, tror jeg.


Oppskriften er fra MatPåBordet.
(Oppskriften er fra Angela Hartnett´s Cucina.)


du trenger


til deigen
250g mel
75g sukker
125g smør, kald, skjært i terninger
1.5 egg


til fyllet
50g sukker
3ss maizena
275ml kaldt vann
saften og finrevet skall av 2 sitroner
2 eggeplommer
40g smør, kald, skjært i terninger


til marengs
2 eggehviter
100g sukker


ovn temp. 180C


Lag deigen først. Gjerne dagen i forveien hvis du vil. Ha mel og sukker i en food processor. Ha opp i smøret og kjør maskinen til du har fine smuler. Hell mel blandingen i en bolle, ha opp i eggene og rør sammen med en kniv til deigen har samlet seg nogenlunde. Hell deigen over på melet benkeplate og samle sammen deigen med hendene - ikke overarbeid den. Trykk den ut til en flat sirkel, pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet minst en time. Rull så ut deigen og legg i en paiform med ca. 25cm diameter. Trykk deigen godt i kantene og skjær av overflødig deig. Bak deigen blind, dvs. dekket med bakepapir og vektet med tørre bønner, ris e.l. 15 minutter. Fjern papir og bønner/ris og bak udekket ca. 10 minutter til deigen er gylden og gjennomstekt. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Lag fyllet mens deigen avkjøler. Ha sukker og maizena i en skål og tilsett nok vann til du får en limaktig konsistens. Kok opp resten av vannet med sitronsaften og skallet. Slå av varmen, tilsett maizena blandingen og rør godt slik at den blir smidig. Sett blandingen over varme igjen og la det koke opp. La det koke et minutt eller to. Ta av varmen og la det avkjøle litt. Tilsett en eggeplomme om gangen mens du rører godt. Tilslutt rører du inn smøret litt om litt. Fyllet bør nå være smidig, glatt og blank. Og tykk.


Lag marengs. Pisk eggehvitene stive og ha i en ss sukker om gangen mens du pisker til du har tilsatt all sukkeret.


Fordel sitron kremen i pai bunnen. Hell over marengs, pass på at den går helt til kantene slik at den ikke krymper. Lag gjerne et litt vilkårlig mønster med gaffel.


Sett det hele tilbake i ovnen ca. 20 minutter til marengsen er gylden. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Spises når den er helt avkjølt. Paien kan gjerne lages en dag i forveien.

__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005
Jeg eldes ikke - jeg mørner.
GinaK er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-01-12, 22:25   #11
mosol
Nytt år, nye muligheter
 
mosol sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 1.953
Blogginnlegg: 54
mosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake

Nå er det altfor mange kaketråder på forumet. Jeg skal liksom tenke på knekkebrød, ikke kaker som smaker Fox!

__________________
Storesøster (jun 05), Mellomsøster (mai 08), lillesøster (jul 11)
mosol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-01-12, 23:00   #12
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.804
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Jeg skal prøve denne i helgen:
http://www.passionforbaking.com/blog...meringue-cake/

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-03-12, 21:07   #13
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.804
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Kaken ble veldig god altså!! Ikke det jeg vil kalle lettvint fordi det ble noen operasjoner. Frisk og deilig kake. Inviterte naboene på britisk afternoon tea den dagen. Suksess!

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-03-12, 21:15   #14
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kake

Det var godt den falt i smak.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:29.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no