|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kakeJeg har lyst til å bake en sånn sitronkake med marengs i helga. Jeg har smakt det,men vet ikke helt hva den heter. Den har marengs på toppen og så er det noe krem som smaker nesten som fox inni. Noen som kan hjelpe meg med kake og oppskrift? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Trademark: Imperfection
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kakeAbbånnerer
__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom" Tre stk! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Trademark: Imperfection
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kakeJeg har en tråd om det her et sted, og der er oppskrift! Har ikke fått prøvd enda.
__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom" Tre stk! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Eppur si muove.
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kakeDenne er god.
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye. 2008 - 2011 - 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Eppur si muove.
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye. 2008 - 2011 - 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Superaktiv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 481
![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kake
Heisan, |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Eppur si muove.
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kakeMarengsen skal ikke være stiv. Den blir gyllen på toppen, men er myk under (har heller aldri fått servert sitronmarengspai med stiv marengs hverken hos andre eller på restaurant, så tror ikke det er så vanlig). Hvis du synes den ble litt for myk kan du tilsette mer sukker slik at den blir enda stivere, men den skal altså ikke være sprø som pikekyss.
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye. 2008 - 2011 - 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.024
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kakeHvordan ble kaken, vixen? du trenger til deigen 250g mel 75g sukker 125g smør, kald, skjært i terninger 1.5 egg til fyllet 50g sukker 3ss maizena 275ml kaldt vann saften og finrevet skall av 2 sitroner 2 eggeplommer 40g smør, kald, skjært i terninger til marengs 2 eggehviter 100g sukker ovn temp. 180C Lag deigen først. Gjerne dagen i forveien hvis du vil. Ha mel og sukker i en food processor. Ha opp i smøret og kjør maskinen til du har fine smuler. Hell mel blandingen i en bolle, ha opp i eggene og rør sammen med en kniv til deigen har samlet seg nogenlunde. Hell deigen over på melet benkeplate og samle sammen deigen med hendene - ikke overarbeid den. Trykk den ut til en flat sirkel, pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet minst en time. Rull så ut deigen og legg i en paiform med ca. 25cm diameter. Trykk deigen godt i kantene og skjær av overflødig deig. Bak deigen blind, dvs. dekket med bakepapir og vektet med tørre bønner, ris e.l. 15 minutter. Fjern papir og bønner/ris og bak udekket ca. 10 minutter til deigen er gylden og gjennomstekt. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Lag fyllet mens deigen avkjøler. Ha sukker og maizena i en skål og tilsett nok vann til du får en limaktig konsistens. Kok opp resten av vannet med sitronsaften og skallet. Slå av varmen, tilsett maizena blandingen og rør godt slik at den blir smidig. Sett blandingen over varme igjen og la det koke opp. La det koke et minutt eller to. Ta av varmen og la det avkjøle litt. Tilsett en eggeplomme om gangen mens du rører godt. Tilslutt rører du inn smøret litt om litt. Fyllet bør nå være smidig, glatt og blank. Og tykk. Lag marengs. Pisk eggehvitene stive og ha i en ss sukker om gangen mens du pisker til du har tilsatt all sukkeret. Fordel sitron kremen i pai bunnen. Hell over marengs, pass på at den går helt til kantene slik at den ikke krymper. Lag gjerne et litt vilkårlig mønster med gaffel. Sett det hele tilbake i ovnen ca. 20 minutter til marengsen er gylden. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Spises når den er helt avkjølt. Paien kan gjerne lages en dag i forveien.
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nytt år, nye muligheter
|
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker-sitron/marengs-kakeNå er det altfor mange kaketråder på forumet. Jeg skal liksom tenke på knekkebrød, ikke kaker som smaker Fox!
__________________
Storesøster (jun 05), Mellomsøster (mai 08), lillesøster (jul 11) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kakeJeg skal prøve denne i helgen: |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kakeKaken ble veldig god altså!! Ikke det jeg vil kalle lettvint fordi det ble noen operasjoner. Frisk og deilig kake. Inviterte naboene på britisk afternoon tea den dagen. Suksess! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Eppur si muove.
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.795
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Når vi nå snakker om kaker - sitron/marengs-kakeDet var godt den falt i smak.
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye. 2008 - 2011 - 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|