Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Hva kan jeg servere?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-01-12, 22:22   #1
Prilla
Superduperaktiv
 
Prilla sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 554
Prilla er populærPrilla er populærPrilla er populær
Standard

Hva kan jeg servere?

Vi skal ha besøk av to vennepar, nå på fredag og nå spekulerer jeg hardt på jeg skal servere!
Har planer om å satse litt med forrett, hovedrett og dessert. Dette er ikke vanlig hjemme hos oss, for hos oss er det stort sett pizza eller taco på fredager. Men har sett på 4 stjerners middag og følte meg litt inspirert.

Har en kalkun i fryseren, som jeg tenkte bruke brystfiletene av, men hvordan jeg skal servere den, er jeg usikker på. Har googlet etter oppskrifter, men har ikke funnet noen jeg har lyst til å lage. Noen som har noen tips til meg?

Forretten er jeg veeldig usikker på og har egentlig ikke peiling på hva som kan passe. Kan ikke være noe fisk desverre, for det er ikke mannen min særlig fan av!

Til dessert har jeg tenkt pannacotta (?), så den er grei.
Hadde vært fint med noe, som delvis kan tilberedes i forveien, slik at jeg ikke trenger bruke timer på kjøkkenet, før de kommer.

Vet det er mange flinke hobbykokker her inne og jeg håper noen av dere kan hjelpe meg litt.

(trenger ikke bruke den kalkunen altså, om dere har oppskrift på noe helt annet.)

__________________
"If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse."
- Jim Rohn
Prilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-01-12, 23:08   #2
Arona
passer i nissedrakt
 
Arona sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Krokstadelva
Innlegg: 1.454
Blogginnlegg: 10
Arona imponerer mange og er sikkert smartArona imponerer mange og er sikkert smartArona imponerer mange og er sikkert smartArona imponerer mange og er sikkert smartArona imponerer mange og er sikkert smartArona imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hva kan jeg servere?

Hadde stekt kalkunen hel, for så å skjære ut brystfiletene (og evt lårkjøttet). Da vil du ha deilig hovedrett, samt godt med rester til minst en middag til. Personlig regner jeg meg som en ganske god hobbykokk, men er ikke spesielt god på utbening av rå fugl. Foretrekker å steke kjøttet helt for mest saftighet, og minst svinn.

Forrett kan du velge i hytt og gevær, jeg liker å bruke melon og spekeskinke, en god suppe, krustader med soppstuing og en baconskive eller to, toast med en god patè og cumberlandsaus el.l. Suppen kan du lage i forveien, soppstuing kan du lage i forveien, bacon kan stekes i forveien, og lager du patè selv kan du lage den i forveien... resten er bare å sette sammen minutter før servering, evt varme opp.

__________________
2007 og 2009
Alle ting går. Om ikke annet, så går det til helvete....

Arona er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:18.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no