|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Brød som helles rett i form?Hvor tynn/tykk må deigen være? Jeg har bakt veldig løs deig tidligere, men har alltid knadd den. Nå har jeg tenkt å la den heve for så å "spa" den rett i formen etterpå. Men jeg er usikker på hvor tykk deigen skal være?
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Jeg baker eltefrie brød, og varierer litt på væskemengden. Jo grovere brød, jo løsere deig, synes jeg. Da er den gjerne sånn at jeg kan "helle" den i formen, men ikke flytende likevel.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Jeg får lage den på grensen, og heller teste etterhvert. Jeg tror uansett jeg må ha hjelp, for den enorme bollen til Kenwooden er tung når den er full.
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Jeg laget deigen sånn passe seig, og brukte en sleiv for å fordele den i formene. Jeg slet litt, og tenkte at det var en teit avgjørelse, men litt jobbing med våt slikkepott for å jevne ut, så ble resultatet greit. Brødene hevet godt, og ble høye og fine etter steking, men den endelige testen kommer når vi skjærer i dem.
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Off the map.
|
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Har oppskrift på et brød som er 5,5 dl mel/gryn og en halv liter veske.
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Jeg tror jeg i hvertfall brukte 4-5 dl mindre mel enn jeg pleier, men jeg tar det litt på slumpen, så jeg vet ingen eksakte mengder.
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Ett spørsmål til: Må jeg endre temperatur og steketid når jeg har mer flytende deig? Nå sist stekte jeg på ca. 190 grader i 1 time, mens normalt bruker jeg 210 grader og 50 minutter. Har det noe for seg å senke temperaturen litt til, og heller la brødene stå lenger inne? De er ikke rå inni, men jeg tipper det hadde gjort seg med litt lenger tid, så lenge det ikke gjør at overflaten blir helt forkullet.
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Mine eltefrie brød stekes på 250 grader, i forvarmet støpejernsgryte.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nerdedame
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Trondheim
Innlegg: 545
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?
Eg trur det er ein annan type brød enn dei andre i denne tråden, du meiner sånne som hever 12-18 timar, ikkje sant? ("New York Times-brødet") |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Off the map.
|
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Prøv å la det heve på 100 grader i ovnen i 45 minutter og så stek dem videre på 180 grader. Jeg stekte i 1 time, men det var et ganske lite brød. Litt ekstra tid om det er litt større.
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Jeg bruker stort sett veldig lite gjær; under en kvart pakke på fire store brød. Dessuten kjøleskapskald deigvæske, og brødene får gjerne heve i kjøleskap over natten eller til neste ettermiddag, så det blir litt en mellomting siden de jo eltes i kjøkkenmaskin, heves lenge, men stekes i vanlige former. Jeg har lyst til å teste jerngryta, men det får bli til kosebaking, og ikke når jeg baker til ulvene jeg bor sammen med.
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?Sist nå stekte jeg såpass fuktige brød en god del lenger enn jeg normalt sett gjør; jeg endte til slutt opp med 75 min på 190 grader i form, og så ti minutter uten form. Stekte også på nederste rille, i motsetning til midterste, som jeg vanligvis gjør, for å unngå for brun skorpe på toppen. Brødene ble akkurat passe stekt denne gangen. (Jeg tror forøvrig jeg skal kutte å steke uten form, for jeg synes det er vanskelig å skjære såpass fuktige brød når skorpen blir for hard. Så rundt 1,5 timer i form vil nok passe bedre.)
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.066
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brød som helles rett i form?
Drar frem denne igjen.
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|