Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 10-02-13, 13:51   #1
IzziCreo
#IsItOctoberYet?!
 
IzziCreo sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 13.507
IzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt av
Spørsmål

Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Idag skal vi lage pinnekjøtt for første gang Og da melder det seg noen spørsmål...

Det står at det skal koke i 2-3 timer. Det synes jeg var ganske så ca. liksom. Vi vil gjerne spise rundt kl 17, men en time fra eller til har jo litt å si... Det er snakk om to kg kjøtt.

Hvor mye vann bør vi ha oppi? Står det skal dampkokes, men hvor mye vann vil det egentlig tilsi? Skal koke det på bjørkepinner.

Vi skal ha kålrotmos som tilbehør. Kommer til å tilsette noe poteter også. Kan søtpotet være en idé å tilsette? Bruker dere gulrot i? Bruker dere fløte eller kraft evt begge deler? Hvor mye pr person regner dere?


__________________
For every shadow, no matter how deep, is threatened by morning light.
Isabel/Izzi Creo
IzziCreo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 13:57   #2
Fluke
Bør lage seg en tittel selv
 
Fluke sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Rogaland
Innlegg: 12.001
Blogginnlegg: 1
Fluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme omFluke har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Jeg pleier ha søtpotetmos i stedet for kålrabistappe. Jeg koker søtpotet og moser den med melk/fløte og smør.

__________________
02 10
Fluke er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 13:59   #3
IzziCreo
#IsItOctoberYet?!
 
IzziCreo sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 13.507
IzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Å, så bra! Har ikke nok søtpotet til det, men da tenker jeg jeg tilsetter det jeg har ihvertfall Lurte på om det var litt som å banne i kirken å foreslå søtpotet til pinnekjøttet

__________________
For every shadow, no matter how deep, is threatened by morning light.
Isabel/Izzi Creo
IzziCreo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 13:59   #4
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.336
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Det er en kjempelang tråd om kålrabistappe her inne.

Pleier å holde med 2 timer, men du kan jo beregne 2,5.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 14:00   #5
Acino
passe nerd
 
Acino sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.572
Acino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Selve kjøttet skal ikke koke nedi vann, det skal dampe oppå vann. Type legge rist eller bjørkepinner nederst i kjelen og så fylle vann til toppen av rist/pinner. Kjøtt på toppen av dette, lokk på. Dampes til kjøttet løsner fra beina. Bedre å beregne lengre enn kortere tid. Husk å etterfylle med vann om nødvendig.

Vil du ha ting mer nøyaktig så bruker du heller trykk-kokeren; vann til rista(ikke bruk bjørkepinner, de kan ta fyr har jeg hørt ), oppå med kjøttet, på med lokket. Ta tiden fra trykket er kommet opp. Står gjerne i lokket eller i bruksanvisningen ca-tid. Vår trykk-koker bruker ca 40-45minutter på pinnekjøtt.

Kålrabistapp er veldig individuelt, der tror jeg du vil få veldig mange ulike svar; noen bruker det og noen bruker det osv. Jeg bruker kålrabi som jeg kutter i små biter, koker og moser. Tilsetter noen kokte poteter(i krisefall fungerer det med potetmospulver men det er som å banne i kirka for enkelte). Salt, pepper og masse, masse smør. Bruker litt av kokekrafta om den blir for tykk.

__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010
Acino er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 14:03   #6
IzziCreo
#IsItOctoberYet?!
 
IzziCreo sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 13.507
IzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt avIzziCreo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Takker og bukker

__________________
For every shadow, no matter how deep, is threatened by morning light.
Isabel/Izzi Creo
IzziCreo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 17:37   #7
Interference
Metallica!!
 
Interference sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Drømmeland
Innlegg: 8.474
Blogginnlegg: 118
Interference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt avInterference har mye å være stolt av
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Pinnekjøttet blir knallgodt om en koker det og så skjerper det i 10 minutter under grillen altså.

__________________
Interference er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-13, 19:23   #8
Odelia
Bør lage seg en tittel selv
 
Odelia sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Innlegg: 4.834
Odelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner tilOdelia er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Diverse spørsmål om pinnekjøtt

Min erfaring er at vi gjerne beregner minst 3 timer når vi damper pinnekjøtt, gjerne litt lenger tid også. Men vi lager som regel av 2 pakker så da er det jo snakk om store porsjoner.

Kålrotstappen lages her av kålrot, krydder (salt, pepper, ingefær og muskatnøtt), litt fløte og/eller kraft og litt meierismør. Synes ikke det skal være andre grønnsaker oppi, men her er jo smaken som baken

Synes det er ekstra godt med "hvit" saus laget på kraften fra pinnekjøttet fremfor kraften over potetene.

Odelia er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no