|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Glamorøs
|
![]() Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreJeg er (var) veldig glad i rødvin, men etter noen forferdelige opplevelser hvor jeg har fått instant hodepine etter et par slurker har jeg blitt litt redd og har holdt meg til hvitvin og rosevin.
__________________
Sist redigert av Tallulah : 23-10-13 kl 18:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Absolute Beginner
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreJeg kjenner godt til fenomenet dessverre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Jo flere jo bedre...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 6.147
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreFor min del funker faktisk veldig mange italienske viner. Får nesten aldri migrene av chiantier, generelt sett. Får alltid migrene av spanske, uavhengig av mengde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreJa, jeg har også hørt at mange nevner spanske og chilenske viner som hodepineverstinger. Men de var faktisk dem med lavest innhold av garvestoffer blant de jeg så på. De franske var relativt høyt på skalaen.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Originala
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreJeg drikker mye rødvin, men har i det siste opplevd skikkelig hodevondt av spanske viner. Ikke alltid, men det har skjedd flere ganger. Null problem med italiensk og fransk, selv om jeg nesten alltid kjøper viner med en god del syre. Mulig det er tilfeldig, men jeg er litt tilbakeholden på spanske røde nå, merker jeg. Selv jeg er veldig glad i kraftige spanske. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreDet er litt ulike teorier på hva i rødvin som gir hodepine og det jeg har lest er at folk kan reagere på litt ulike ting. Om man reagerer på garvesyre er det lett å sjekke. Det er vanskelige med biogene aminer. Histamin er ett eksempel på det, men det finnes også flere i rødvin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Eklektisk
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreDi mindre garvesyre, di bedre mhp hodepine. Dessverre synest jeg de med mest ofte er best. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreArcus skriver om det merket ("lav på ...") som jeg fant på den ene vinen, men på grunn av norsk alkohollovgivning så kan de ikke si hvilke viner det er på hjememsiden sin, jeg må se etter merket i butikken.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyrehttp://peer.ccsd.cnrs.fr/docs/00/67/...010.551421.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreDet som er mangelfullt med Vinmonopolet og Arcus sin info er at de kun fokuserer på Histamin og ikke på de andre aminene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Dukkar plutseleg opp ...
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 4.374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreMi erfaring er at dei tunge vinane (altså dei beste |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreMen bloggen cocktailmarianne hadde tips om noen flere: http://cocktailmarianne.com/2013/04/23/vin-og-allergi/
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jo flere jo bedre...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 6.147
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyre
Av en eller annen grunn er det ikke det som står om garvesyre som har alt å si for meg. Jeg kan f.eks drikke et glass eller to av en Amarone, og Tommassi Ripasso overlever jeg også. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prettiest mess ever seen
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreDet er jo enkelt å se om det er histaminet du reagerer på, det er jo bare å ta antihistamin noen timer før? :rema1000:
__________________
Vi gjør alle så godt vi kan Og vi gjør alt feil. - No. 4 - |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreJeg hadde en periode på et par år hvor jeg ga opp å drikke rødvin - en slurk og hodepinen slo til dagen derpå. Jeg er i kontakt med en del vinimportører i forbindelse med jobb og jeg nevnte problemet mitt for en av dem her i vinter. Jeg fikk da høre at det var en del som mener det er enkelte tilsetningsstoffer i vinen som folk reagerer på og ikke garvesyren nødvendigvis. Han mente derfor at en vin uten tilsettingsstoffer kunne være verdt å prøve for min del. Selvsagt hadde han en av sine egne viner å anbfale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyre
Italo Pietrantonj Montepulciano d'Abruzzo |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Gullfisk
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyreFranske og italienske viner må jeg rett og slett bare styre unna. Falling Feather skal være lav på garvesyre, ja, men selv blir jeg grisedårlig av den. Det som funker er chilenere og portugisere, stort sett. Casillero del Diablo (Chile) er kjempegod for sin prisklasse (men sørg for guds skyld for å ta den med vinrød kork og ikke den lilla, det er forskjell på druetypene og den lilla har jeg prøvd to ganger med like katastrofalt resultat begge gangene!), og Vidigal (Portugal) er for tiden min safe bet.
__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO) Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Lær meg om rødvin - hodepine og garvesyre
Takk for tips. Da skal jeg i allefall ikke begynne med en treliters dunk av den Falling Feather-vinen.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|