|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
lettere utlada
|
![]() PinnekjøttspørsmålVi skulle egentlig bli 10 stykker på nyttår og jeg har tatt opp og tint 4,5 kg pinnekjøtt. Det ligger til utvanning nå.
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rockesøster
|
![]() Sv: PinnekjøttspørsmålPinnekjøttet er så salt at det er null problem å fryse det igjen ferdig vannet men uten å koke.
__________________
I'm happy, hope you're happy too |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Jeg pleier å ta pinnekjøttet ut av gryten etter koking, la kraften stå til dagen etterpå og så ta av fettlokket som da er stivt. Den kraften som da er igjen bør vel være god å fryse det i da?
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gullfisk
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: PinnekjøttspørsmålDet blir VELDIG godt om du fryser det etter koking og så tar det opp senere og skjerper det i ovnen.
__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO) Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rockesøster
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Jepp, helt supert å skille fettet fra kraften på den måten. Kraften blir jo gelèaktig, men bare knus den litt med en gaffel og ha sammen med pinnekjøttbitene før du fryser.
__________________
I'm happy, hope you're happy too |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Jeg elsker pinnekjøtt, og tror ikke det overlever så lenge nei.
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: PinnekjøttspørsmålJeg laget dobbel så mye pinnekjøtt som vi kom til å spise i dag. Restene skal glaseres med en blanding av honning og soyasaus, og stekes i ovnen, og serveres med stekt ris og søt chilisaus. Det er knallgodt.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Ah, akkurat. Jeg tenkte om det holdt seg til påske. Men da spises det før og så kjøper vi heller et par pakker til å ha i fryseren nå etter nyttår.
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Det hørtes utrolig spennende og godt ut! Hvilke blandingsforhold på honning og soyasaus? Og hva slags soyasaus bruker du?
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Jeg bare slumper. Varm honning på svak varme i en gryte, så den blir mer tyntflytende. Smak til med soyasaus (vanlig, salt). Pensle pinnekjøttet med mye honning/soyasaus, legg det på brett og stek i ovnen til det blir litt sprøtt.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
lettere utlada
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Nå sikler jeg her!
__________________
Tvillinggutter 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rockesøster
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Det hørte godt ut (for slike som liker honning, og det gjør ikke jeg
__________________
I'm happy, hope you're happy too |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Pinnekjøttspørsmål
Jeg liker ikke ren lynghonningsmak, og dette smaker ikke honning. Det gir bare pinnekjøttet en søtlig smak. Sånn litt asiastisk, søtt og salt på samme tid.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
passe nerd
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.563
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: PinnekjøttspørsmålDet fungerer fint å fryse ja, ferdig dampet. Vi bruker forresten alltid lage ekstra sånn at vi har rester til dagen etter. Da kutter vi alt i biter, tar bort bein, brusk osv og så steiker på panna til å ha på torsk, poteter og gulerøtter. Om du ikke ønsker å bruke det slik er det også supert å bruke i betasuppe f.eks.
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|