|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 25.292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ta med "noe typisk norsk" til SveitsJeg skal på et lærerkurs i Sveits neste helg. Vi er lærere fra Europa, Sør-Afrika, Asia, USA, Canada. Vi skal ta med noe som er typisk for landet vårt til et felles "spise-ett-eller-annet". Hva tar jeg med? Det blir jo noe dessertaktig. Mannen mener brunost, jeg tenker melkesjokolade. Men hva annet kan jeg ta med meg som overlever først flytur, og så hotell noen dager (av ukjent kvalitet og innhold). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Champagne til alt
Medlem siden: May 2012
Hvor: Nedre Romerike
Innlegg: 4.413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsVestlandslefser, tørre, ta med et par kjøkkenhåndklær, lefsene bløtes, legges i håndklær en stund og smøres kjapt med smør og sukker på stedet. Evt. En bunke sånne små, frosne med ferdigsmurte, er sikkert kjøleskap på rommet?
__________________
1997, 2001 & 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 25.292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsVestlandslefse hadde vært noe ja. Jeg får jo tak i smør og sukker i Sveits. Ikke det at vi har noe særlig tid til å handle mens jeg er der akkurat. Jeg aner ikke om det er noe kjøleskap faktisk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Champagne til alt
Medlem siden: May 2012
Hvor: Nedre Romerike
Innlegg: 4.413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsTørrvarianten trenger ikke kjøleskap. Du kan vel klepte noen småpakker smør og samle sånne sukkerposer på hotellfrokosten?
__________________
1997, 2001 & 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Enda en som trener
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.419
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsJeg hadde faktisk gått for melkesjokolade, på tross av at det er Sveits. Jeg har flere kollegaer rundt om i verden som setter veldig stor pris på at jeg tar med melkesjokolade til dem |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 25.292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsHvis jeg tar lefser og melkesjokolade så er jeg vel litt dekket? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Champagne til alt
Medlem siden: May 2012
Hvor: Nedre Romerike
Innlegg: 4.413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til Sveits
__________________
1997, 2001 & 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nek er allrighte dyr
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsAquevit. Drikke til maten.
__________________
Det er bedre å vere lita og tøff, enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!) Gutt 2002 og jente 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Introvert optimist
|
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsMin sveitsiske mann sier brunost, men at norsk sjokolade også er god, så den skal man heller ikke være redd for å ta med.
__________________
Nenne Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Har diplom
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 14.682
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsIkke melkesjokolade da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Champagne til alt
Medlem siden: May 2012
Hvor: Nedre Romerike
Innlegg: 4.413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsFenalår og akevitt. Spekepølse av elg eller annet vilt. Tørket reinsdyrhjerte? Litt vel eksotisk, muligens.
__________________
1997, 2001 & 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: Trøndelag
Innlegg: 1.990
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsMultesyltetøy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Earthling
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsHvis du tar med brunost, bør du regne med at mesteparten blir kastet. Jeg har prøvd meg på det i utlandet, og de fleste syntes det var avskyelig. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Fluctuat nec mergitur
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Paris
Innlegg: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsKransekake. Det elsker alle. Og det har du sikkert lyst til å drasse på. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 25.292
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ta med "noe typisk norsk" til SveitsKransekake får man vel kjøpt i bare ringer også? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|