Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-07-15, 20:43   #1
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.303
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Jeg spiste nettopp noen veldig gode, ganske lyse kjeks fra et hjemmebakeri. Jeg antar det var en slags havrekjeks, ikke av cookietypen men sånne som passer til ost. Prøvde meg på en oppskrift fra Berit Nordstrand, som var helt ok men ikke like gode. Er det noen som har en god oppskrift?

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-07-15, 20:45   #2
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.102
Blogginnlegg: 637
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Åh, jeg fikk noen av svigerinnen min til jul som var supre. Skal se om jeg kan få fatt i oppskriften. De var nok ganske rike på smør, nesten litt shortbread i konsistensen.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-07-15, 20:49   #3
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.303
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Hørtes godt ut! Smør får gå, de må bare ikke være søte.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-07-15, 21:07   #4
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.460
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Jeg vet at det ikke er det du etterspør, men våger meg likevel.

Disse rugkjeksene er utrolig gode til ost, tapas o.l.
kan entene lages naturell som i oppskriften eller strø med havsalt timian og annet godt man liker.
Om jeg strør noe på kjevler jeg over etterpå for å få det til å sitte fast.
http://matmisjonen.no/knasende-gode-...t-til-kraftkar

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-07-15, 21:08   #5
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.303
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Takk! Må ikke være havrekjeks, her er alle gode oppskrifter velkomne!

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-07-15, 21:13   #6
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.460
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Opprinnelig lagt inn av Filifjonka, her.

Takk! Må ikke være havrekjeks, her er alle gode oppskrifter velkomne!

Bra, for denne er god. I et selskap jeg lagde mat til,- og serverte disse til ostefatet tok ungene helt av og ranet fatene. De elsket kjeksen, mulig et var pga formen (hadde slike snurrede, lange).

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-07-15, 23:53   #7
Sol
Skinner
 
Sol sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 4.309
Sol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt liktSol er virkelig godt likt
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Om du har tilgang på Schønberg Erken, kan jeg anbefale oppskirften på Nansens Havrekjeks derfra. De er rike på smør, dog, men helt fantastisk gode. Jeg har oppskriften i en bok et sted hjemme, men er dessverre bortreist akkurat nå.

__________________
Solstrålen og Sjarmtrollet (04)
Sol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-07-15, 09:17   #8
Tangerine
Eklektisk
 
Tangerine sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 5.187
Blogginnlegg: 1
Tangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner tilTangerine er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Her er kjeksene som Amundsen brukte (klippet fra nettet):

Fru Klausens havrekjeks


I et brev fra 1925 takker Roald Amundsen Esther Klausen som har sendt ham en hel boks med sine havrekjeks til jul. Hennes kjeks hadde blitt brukt på flere av hans ekspedisjoner.

Hun laget gjennom årenes løp 50 kilo kjeks, eller 7500 stykker.

Det ble sagt at ekspedisjonsdeltakerne ”kunne arbeide så meget lenger” med Fru Klausens kjeks!

500 gr havregryn
500 gr smør
100 gr sukker
6 toppede store teskjeer bakepulver
5 dl kald melk
500. gr hvetemel
Slik gjør du:
Smelt smør og sukker, bland i melken, hell over grynene og la det stå natten over. Bland i bakepulver med litt mel og kna i. Resten av melet brukes til utkjevling. Ikke kjevl for tynt og stek kjeksene ved svak varme.

De blir meget sprø!
Kilde: Riksantikvaren

Tangerine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-07-15, 10:02   #9
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.303
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Kunne arbeide så meget lenger høres lovende ut! Jeg får teste litt forskjellig fremover. Takk alle sammen!

Sol: Jeg har ikke Schønberg Erken, så vil gjerne ha den oppskriften også når du har anledning,

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-07-15, 11:17   #10
LilleRosin
Muligens verdt å vente på
 
LilleRosin sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.093
Blogginnlegg: 7
LilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Amundsen brukte visst flere. Denne har vært bakt i vår familie i generasjoner, og er kjempegod:

ROALD AMUNDSENS HAVREKJEKS

Dette er en stor porsjon som kan halveres.

500 gr store havregryn
500 gr smeltet smør
100 gr sukker
5 dl kald melk

Bland dette sammen og la det stå kaldt natten over (viktig!).
Neste dag - ha i:
250 gr mel iblandet 3 ts bakepulver. Kjevl ut i kjeks-tykkelse og stikk ut med et glass el.l.
Stek ved 180 gr i ca 15 min.

__________________
skatten 02, rusket 04, pøbelen 05, punktum 08
LilleRosin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-07-15, 11:17   #11
LilleRosin
Muligens verdt å vente på
 
LilleRosin sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.093
Blogginnlegg: 7
LilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleRosin har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

OK, var visst ganske like. Og sikkert like gode.

__________________
skatten 02, rusket 04, pøbelen 05, punktum 08
LilleRosin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-07-15, 12:58   #12
Varta
Bookhouse girl
 
Varta sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 483
Varta er populærVarta er populærVarta er populær
Standard

Sv: Gode havrekjeks e.l. (ikke søte)

Pussig sammentreff, jeg fikk nettopp tilsendt mammas oppskrift på havrekjeks fra Stor Kokebok. Disse var veldig populære i min familie da jeg var liten (men populariteten sank litt da jeg insisterte på rød og grønn konditorfarge i kjeksene).

Havrekjeks
4 dl hvetemel
3 dl havregryn
150 g smeltet smør
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 dl fløte

Kjevles ut til passende tykkelse (3-5 mm?) og stikkes ut med former. Prikk med gaffel. Stekes i 5-6 minutter på 200-225 grader.

Varta er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no