|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Jeg vet ikke helt hva jeg skulle skrive i overskriften. Det er en 24 timers heving på benken, klisset brøddeig med 1/2 ts tørrgjær. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kald på føttene
|
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Med mindre det er en gigantisk deig, så ville jeg forventa at den hadde heva masse på 14 timer. Jeg pleier å lage av et halvkilo mel og 1/4 - 1/2 ts tørrgjær, og da er den over dobbel størrelse etter ei natt.
__________________
Tilfeldighetene er våre venner. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Jeg har laget endel sånne eltefrie brød, og jeg husker første gang trodde jeg det hadde gått helt galt. Etter 12 timer var den fremdeles bare en klissete liten klump, men det skjedde ett eller annet mellom 15 og 18 timer. Jeg ville ventet noen timer til, og hvis ingenting skjer er det bare å prøve å tilsette mer gjær. Det verste som skjer er jo at det ikke går.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6.767
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Jeg er vant med at den har vokst ganske mye på 12 timer, bruker å ha den i glassbolle og da ser jeg mange bobler i den. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Off the map.
|
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Jeg synes ikke selve deigen pleier å heve så veldig mye, men den blir svampete. Men når det kommer i ovnen, så hever det som bare det.
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Jeg hadde denne oppskriften som utgangspunkt, men siden så mye frø ikke faller i smak hos barna brukte jeg ikke det. http://www.pludrehanne.blogspot.no/2...ldig-godt.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
søt
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.627
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Jeg har bakt mange sånne brød og de to gangene dette skjedde med meg så var gjæra for gammel/åpnet/ute av drift.
__________________
2001 - 2003 - 2014 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
biffvase
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?
Samme her.
__________________
2010 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aktiv
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Kaldhever du i kjøleskap eller har du det i romtemp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?
På kjøkkenbenken. Det er ikke så varmt der, 18-20 grader om natta. Jeg brukte kald væske, som det står i oppskriften. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Aktiv
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?
Tror det må være noe feil med gjæren eller noe. Det skal jo heve noe selv om du hadde oppbevart det i kjøleskap. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pandemonium
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.082
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Når jeg kaldhever, bruker jeg 1 ts gjær, kald væske, og 2 kg mel, og selv i kjøleskap vokser deigen opp til over kanten av bollen over natten.
__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it. 2009 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Helt sikkert gammel gjær. Men nå skal dere høre, det var bare en luftboble i røra når jeg kom hjem i går. Gubben sto og stressa med å lage middag, så jeg ville ikke gå imellom og rote med deigen. Vi har lite kjøkken. Så jeg begynte med leksearbeid og enden på visa var at bollen ble stående. Og i dag tidlig har den hevet fint. Men jeg kunne ikke steke brød da, jeg måtte på jobb. Jeg ristet bollen så innhodet sank ned, og nå må jeg vente og se hvordan det ser ut etter jobb i dag.... Sist redigert av Mrs. S : 08-09-15 kl 08:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aktiv
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Utrolig hvor bra den tørrgjæren holder seg egentlig. Jeg bruker ofte bare en halv/hel teskje av gjærposene, og etterpå blir de bare liggene halvfulle i skapet i månedsvis (latskap hehe). Helt til... jeg i nøden er tom for uåpnede gjærposer, og finner en gammel halvåpnet en. Funker faktisk som regel ganske bra |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hvor mye skal "over natten" brøddeig heve?Brødene ble gode de! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|