Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Hvordan strimler du kål og gulrot?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 20-11-15, 20:43   #1
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Hvordan strimler du kål og gulrot?

Jeg skal lage vårruller i morgen, og husker etter sist gang at det var et mareritt å få strimlet kinakål og gulrot. Jeg får ikke fine strimler, bare sånne tykke stengler.
Hva gjør dere? Hva bruker dere?

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:45   #2
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Rivjern

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:46   #3
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.679
Blogginnlegg: 50
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Har brukt rivjern, men synes det blir bedre strimler med mandolin.
Evt bruke potet/gulrotskreller til å lage brede gulrotstrimler som du kutter opp.

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:47   #4
Benzo
Teller ned
 
Benzo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.185
Benzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt av
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Bruker rivjern til vårruller.

Benzo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:50   #5
Serena
Superduperaktiv
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 701
Serena er populærSerena er populærSerena er populær
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Kål strimler jeg bare i tynne skiver med skarp kniv. Gulrøtter deler jeg opp med ostehøvel eller grønnsaksskreller og så skjærer jeg skivene i tynne strimler. Jeg bruker ikke rivjern, det avgir alt for mye væske og blir ikke godt i vårruller.

Serena er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:50   #6
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Opprinnelig lagt inn av Syrinx, her.

Har brukt rivjern, men synes det blir bedre strimler med mandolin.
Evt bruke potet/gulrotskreller til å lage brede gulrotstrimler som du kutter opp.

Jeg har prøvd rivjern og mandolin....men det ble jo bare graps! Bruker du da bare den "harde" delen av kålen?

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:51   #7
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Opprinnelig lagt inn av Serena, her.

Kål strimler jeg bare i tynne skiver med skarp kniv. Gulrøtter deler jeg opp med ostehøvel eller grønnsaksskreller og så skjærer jeg skivene i tynne strimler. Jeg bruker ikke rivjern, det avgir alt for mye væske og blir ikke godt i vårruller.

Jeg tenker å kutte opp i kveld og la det renne av seg over natta.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 20:53   #8
Syrinx
koko
 
Syrinx sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Ålesund
Innlegg: 9.679
Blogginnlegg: 50
Syrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt avSyrinx har mye å være stolt av
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Jeg bruker hodekål, ikke kinakål. Mandolinen er fin da. Skarp kniv funker også.

__________________
Dårlige vitser har også livets rett.
Syrinx er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 21:04   #9
trøtt
ekstremt trøtt
 
trøtt sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 10.796
Blogginnlegg: 32
trøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de flestetrøtt er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Jeg bruker råkostkutteren på kenwooden. Jeg bruker hodekål, ikke kinakål.

__________________
Selv om hjemmet er stedet der du kan slappe av og være deg selv, betyr ikke det at du kan misbruke kjærligheten og hengivenheten andre familiemedlemmer føler for deg.
trøtt er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 21:07   #10
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Søren, det er gjerne lettere med hodekål? Det sto kinakål i oppskriften, og siden vårruller er noe jeg egentlig ikke kan, men har fått til en eneste gang ved å følge oppskriften slavisk, tør jeg ikke vike.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 21:39   #11
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.460
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Bruker du kinakål bør du kutte manuelt. Den er så myk og saftig at det blir bare gjørme når du bruker mandolin eller rivjern.
Om det blir litt grover biter er det ikke nøye, den faller veldig sammen under varmebehandling

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 21:44   #12
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.794
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Vanlig hodekål og gulrot strimler jeg i food processor, evt bruker vanlig rivjern hvis det ikke er så store mengder. Kinakål kutter jeg med kniv.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 21:51   #13
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Bruker du kinakål bør du kutte manuelt. Den er så myk og saftig at det blir bare gjørme når du bruker mandolin eller rivjern.
Om det blir litt grover biter er det ikke nøye, den faller veldig sammen under varmebehandling

Akkurat. Ja, jeg holdt på å gå ut av mitt gode skinn sist jeg prøvde meg. Men da går jeg for manuell håndtering.
Du har ikke noen gode tips på hvordan jeg kutter lett og relativt tynt i alle fall? Eller er det bare trening det går på?

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 22:18   #14
Strå
Lesende
 
Strå sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.873
Strå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt av
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Har du en god kniv går det ganske greit å strimle kinakål, men øvelse må nok til. Gulrøttene river jeg grovt og presser ut vannet før jeg har det i blandingen. Hodekål bruker jeg ikke i vårruller, men strimler eller rasper gjerne litt kålrot. Nam.

Må huske å ikke vise tråden til familien, ellers må jeg nok lage vårruller i helgen.

Strå er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 22:31   #15
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Opprinnelig lagt inn av Strå, her.

Har du en god kniv går det ganske greit å strimle kinakål, men øvelse må nok til. Gulrøttene river jeg grovt og presser ut vannet før jeg har det i blandingen. Hodekål bruker jeg ikke i vårruller, men strimler eller rasper gjerne litt kålrot. Nam.

Må huske å ikke vise tråden til familien, ellers må jeg nok lage vårruller i helgen.

Det er en fare.
Her var det mannen som tryglet og ba meg om å lage det i morgen. Jeg syns det er mye styr, men får jeg jobbe i fred uten masse mas, er det ok.
Men sjansen for det er nok lik null, vil jeg tro.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-15, 22:49   #16
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.064
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Gulrøttene blir best i foodprosessoren, synes jeg. Da får de rette tykkelsen, på rivjern blir det for tynt, og med kniv blir det for tykt.

Kål er best å snitte med skarp kniv.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-11-15, 11:19   #17
Strå
Lesende
 
Strå sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: F16
Innlegg: 11.873
Strå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt avStrå har mye å være stolt av
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Rivjernet mitt har flere raspedeler, den som lager grove strimler, gir en helt perfekt tykkelse for gulrøtter til vårruller. Foodprossessoren vår BRÅKER, så den bruker jeg nesten aldri.

Strå er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-11-15, 11:24   #18
Frøydis
stoffavhengig
 
Frøydis sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 7.075
Frøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de flesteFrøydis er kulere enn de fleste
Standard

Sv: hvordan strimler du kål og gulrot?

Jeg bruker rivjern på gulrota og kutter hodekål med kniv.

__________________
jan '09 og nov '11
Frøydis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-11-15, 11:33   #19
Fibi
Prematurmamma
 
Fibi sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Sanniss, Rogaland
Innlegg: 14.671
Blogginnlegg: 11
Fibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtidFibi har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Hvordan strimler du kål og gulrot?

Jeg grovrasper gulrot og hodekål, og om det skal brukes i vårruller salter jeg litt, lar det ligge en time, og klemmer ut væsken. En del væske vil også fordampe når du steker fyllet, om du bare lar det stå på varmen lenge nok.

__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)

Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)

Fibi er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no