|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Jul 2012
Innlegg: 1.752
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hva skjedde med fudgen min?Jeg lagde fudge etter denne oppkriften. Det ble dobbel porsjon pga. størrelsen på boksen med kondensert melk. Den nådde bare 112 grader siden den da begynte å boble så mye at jeg ble redd for å bli truffet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
villende
|
![]() Sv: Hva skjedde med fudgen min?For lav temperatur, ville jeg tro. Den skal opp på 115 grader for å bli fudge (det er en eller annen kjemisk forklaring på temperaturforskjellen som skal til for å lage hhv fudge, myk karamell og hard karamell, og krystallisering av sukker innebærer sannsynligvis at den ikke ble varm nok før du tok den av). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Audacious
|
![]() Sv: Hva skjedde med fudgen min?Den bør ikke avkjøles noe særlig før pisking, og i hvertfall må den ikke røres i e.l. og så avkjøles og så piskes. Og temperaturen bør være 116-118, så en annen gang slår du bare ned varmen litt, eller bruker en større gryte så bobling ikke framstår så skummelt.
__________________
2001&2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Jul 2012
Innlegg: 1.752
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva skjedde med fudgen min?Så hvis jeg skal vispe i flere omganger bør jeg la gryta stå på plata i mellomtiden? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Licence to thrill
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.957
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva skjedde med fudgen min?Det er en mulighet for at sukkeret begynte å krystallisere seg igjen. Det skal ikke nødvendigvis så mye til for at det skjer, det sies at hvis du er uheldig kan det være nok at det er sukkerkrystaller på røreredskapen (noen anbefaler å bruke forskjellige skjeer før og etter, men det går nå som regel bra, uansett). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|