|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#2 |
Like blid!
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 4.985
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Jeg fryser de ned og tar de porsjonsvis opp til salat eller sandwich til lunsj på jobb, eller lager kylling (kalkun) suppe av de. Jeg bruker denne oppskriften: http://kvardagsmat.no/2014/02/17/kyl...e-med-nanbrod/
__________________
Damned if you do, damned if you don't.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 25.293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Kalkun funker vel i Thai-kyllinggryta jeg lager? Eller hva tror dere? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Vi har også igjen fra kalkunfiletene. Stekte to sånn at restene fryses ned til senere middager.
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Audacious
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Turkey tikka masala! Lag en indisk saus, skjær kalkunen i biter og la den trekke på svak varme i sausen. Deilig med litt annen smak etter jula.
__________________
2001&2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
koko
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Dette vet jeg alt om etter den førjula sambo vann en kalkun på quiz og alle gjestene ble sjuke og ble forhindret i å komme på middag. Vel, der satt vi da, med en kjempefugl og to munner å mette. På nyåret ble det mye indisk kalkun, kalkunwok, kalkun med fløte, ingefær og pasta, ris og kalkun, pasta med sprøstekt, spicy kalkun...
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Erfaren nok
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?
__________________
Enten går det bra, eller så går det over. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 4.973
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Vi bruker kalkunrester i Bali kyllinggryte fra Toro. Grei lettvindtmat på travle dager |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
heimføing
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Har ikke kalkun i år, men har brukt å kutte restene i småbiter og fryse i porsjoner og så brukt de utover nyåret. F.eks. bare stekt i panna ilag med løk og grønnsaker og pasta til. Valgritt å tilsette litt fløte eller ikke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nysgjerrig
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Vi fryser ned i passe porsjoner og koker kraft pluss suppe på skroget. Blir nydelig kraft som er veldig anvendelig. Kjøttet bruker vi i taco, salater, pai og risotto blant annet. Og i suppen selvfølgelig. Gjerne asiatisk vri på kalkunsuppen, det er godt etter alle julematen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Offline
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?
Ooohh. Nam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Jul 2009
Innlegg: 4.834
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Jeg koker ris og lager ris de lux på det vi har av passende grønnsaker, egg og kalkunrester i et svært, dypt stekebrett. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Peppy!
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?
Smart! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Må man ha en tittel?
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 9.539
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Vi kjøper alltid stor kalkun og fryser ned rester. Er det mye og fine stykker så har vi et kalkunmåltid på nyåret, og er det bare småbiter igjen så bruker jeg det i suppe.
__________________
All of these lines across my face Tell you the story of who I am So many stories of where I've been And how I got to where I am |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Epikur
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Fryser ned i passe porsjoner og bruker i wok, suppe og gryter. Helt topp å ha på lager i en mager januar.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 25.293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Hva er passe posjoner egentlig? Hva bruker dere? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Offline
|
![]() Sv: Hva gjør jeg med kalkunrestene?Da er fuglen renset, jeg koker kraft på skroget i morgen og har en hel haug kjøtt i fryseren. Det blir nok til et par supper og en gryte, så i og for seg var den slett ikke et dårlig kjøp. Mye mat! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|