|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 1.533
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Vi ønsker å redusere grønnsaksavskjær - men trenger inspirasjon. Hva bruker dere stammen til brokkoli og blomkål til? Og det grønne av purren? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?
Det grønne av purren er jo det aller beste! Kaster folk den? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Eppur si muove.
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.794
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Det grønne av purren er jo den beste delen! Jeg synes den hvite er ganske uinteressant (men bruker den selvsagt). Brokkolistilken deles, tilberedes og spises sammen med resten av brokkolien, brukes til brokkolimos, i tynne skiver i wok e.l.
__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye. 2008 - 2011 - 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2007
Hvor: østlandet
Innlegg: 844
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Jeg bruker hele purren, bortsett fra hvis den er litt vissen øverst.
__________________
Mammaen til supergutt 2003 ![]() Drømmer om lillebrøster, men det tar visst sin tid.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Permakulturell
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Jeg sier som de over her. Stilken på brokkolien og blomkålen har like god smak som resten av grønnsaken. Jeg kutter de likt som for eksempel gulrot i wok og bruker de til puré. Jeg lager av og til fløtegratinert blomkål/brokkoli, da er også alt med.
__________________
"Vi leser for å vite at vi ikke er alene." C.S. Lewis |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
finner ut av mye
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Det er jo sånt som er fint å ha i supper og gryteretter. Ikke at jeg er noe flink til det da.
__________________
And I said to my body, softly, "I want to be your friend. It took a long breath and replied, "I've been waiting my whole life for this." ~ Nayyirah Waheed ~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 1.533
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Jeg koker også gjerne brokkoli og blomkålstilk - problemet er at det er kun jeg som spiser det. Steke det og ha i wok er en god ide, det bør jeg bli flinkere til. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
flisespikker
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Det er bare jeg som spiser brokkolistilken her også, men det er jo ikke noe problem.
__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002) Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
koko
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Stilken er best på brokkolien synes jeg. Og ellers som de andre sier, bruker stilker og det grønne på nevnte grønnsaker.
__________________
Dårlige vitser har også livets rett. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ekstremt trøtt
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Jeg er også den eneste som spiser stilken på broccolien her i huset. Skjærer bort det ytterste laget på den før den tilberedes med resten av broccolien.
__________________
Selv om hjemmet er stedet der du kan slappe av og være deg selv, betyr ikke det at du kan misbruke kjærligheten og hengivenheten andre familiemedlemmer føler for deg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.917
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Brokkolistilktips: Skjær i små terninger, stek i litt smør sammen med et par ansjosfileter og hvitløk til mørt, bland med resten av brokkolien (som du har dampet for seg).
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.917
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Og enig med de over her; det grønne er jo det beste på purren, så det bruker jeg sammen med resten. Har aldri skjønt hvorfor mange oppskrifter sier man bare skal bruke det hvite (eneste hvis det er snakk om veldig stor purre, da kan det ytterste grønne være litt seigt, så da prøver jeg å bruke det i kraft).
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
passe nerd
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.563
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Bruker alt på purren, elsker purre i Betasuppe feks. Selv om vi tar enkel løsning med frossen lapskausblanding bruker vi en ekstra purre oppi. Det er også veldig godt i omelett sammen med skinke.
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Licence to thrill
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.957
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Brokkolistilken får hunden å gnage på. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Champagne til alt
Medlem siden: May 2012
Hvor: Nedre Romerike
Innlegg: 4.413
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Jeg tåler kun det grønne på både purre og vårløk (lav fodmap). Den hvite delen setter jeg i vann eller jord (i potte inne), da vokser det lynraskt opp mer grønt fra det hvite.
__________________
1997, 2001 & 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Slim på hovednerven
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Rogaland
Innlegg: 4.900
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Bruker alt, selv bladene på blomkålen. Lar gjerne stilk-bitene få et lite forsprang i kokinga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
har tatt seg sammen
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?
Det grønne i purren er bra for magen. Hjemme hos oss er det ofte bare det grønne som blir spist.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
A friend with benefits
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?
Ikke dumt! Det må prøves, jeg har et par brokkolier etter julen som må brukes.
__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Reduksjon i grønnsaksavskjær- tips?Det grønne på purren er da ikke avskjær? Det smaker jo enda bedre enn den hvite delen, og ser finere ut også!
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|