|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
can-jur
|
![]() Helstekt kalkun?Jeg slaktet kalkun i går og vurderer å putte en av dem i ovnen til middag i dag. Men jeg har aldri helstekt kalkun før. Har bare spist forferdelig tørr kalkun hos andre. Det er en hjemmeavlet bronsekalkun som framstår noe mindre lubben enn butikk-kalkun og med vesentlig rødere kjøtt. Usikker på hva det betyr.
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
heimføing
|
![]() Sv: Helstekt kalkun?Jeg brukte denne oppskrifta på nyttårskalkunen nylig. Cluet her er væske i stekeforma, og alufolie til å holde på fuktighet. Jeg stekte den på litt over hundre grader i ni timer, brukte steketermometer. Tok ut fuggeln, peiste varmen opp i ovnen ihht til oppskrifta og hadde den inne til bruning i et kvarters tid. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
#IsItOctoberYet?!
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 13.383
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Helstekt kalkun?Vi har kalkun på julaften og den er alltid saftig. De siste årene har vi langtidsstekt den, men det er ikke avgjørende. Vi bruker alltid stekepose.
__________________
For every shadow, no matter how deep, is threatened by morning light.
Isabel/Izzi Creo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Glamorøs
|
![]() Sv: Helstekt kalkun?Denne tråden som heter Den store kalkuntråden er klistret her:
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
can-jur
|
![]() Sv: Helstekt kalkun?
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 2.559
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Helstekt kalkun?https://kokkejaevel.blogg.no/perfekt...kt-kalkun.html
__________________
03, 06, 09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
can-jur
|
![]() Sv: Helstekt kalkun?Mistenker at dette er litt som ribbe? Det finnes tusen framgangsmåter og de fleste gir bra resultat så lenge råvaren er bra og du ikke overstreker den (eller hiver den frossen rett i ovnen på 200c to timer før folk kommer).
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
can-jur
|
![]() Sv: Helstekt kalkun?Her fikk kalkunen tre små løk, tre fedd hvitløk, rikelig med rosmarin, litt estragon, en flaske mørkt øl blandet i noen never havregryn i magen og en ble gnidd med smeltet smør med en god krydderblanding. Så havnet den i ovnen på passe varmt. Så ble middagen flyttet fra kl 17 til kl 20. så jeg har skrudd varmen ned til 100 grader. Mulig jeg skulle skrudd enda lenger ned?
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
heimføing
|
![]() Sv: Helstekt kalkun?Hadde satt tempen på 110 grader kanskje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nysgjerrig
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Helstekt kalkun?Det aller viktigste er å bruke steketermometer, jeg pleier å sikte på en kjernetemperatur på ca 72 grader. Det hjelper også godt for å få et saftig resultat om man steker lenge på lav temperatur, har ei langpanne med vann i bunnen av ovnen (kalkunen oppå rist), og smører med salt/pepper/smør-blanding noen ganger underveis. Jeg liker å bruke høy temperatur og grill helt mot slutten for å få sprøtt skinn, også la kalkunen hvile en stund før den skjæres opp. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|