|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Textrovert
|
![]() Ang. kokt ris i romtemperaturJeg glemte å sette restene etter middagen i kjøeskapet, så gårsdagens kjøttfrie tikka masala iblandet ris ble stående på kjøkkenbenken i sju timer. Jeg vet at ris ikke skal stå i romtemperatur så lenge, men er det en "formildende omstendighet" at den var blandet i noe? Eller spiller det ingen rolle, slik at maten må kastes uansett?
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
passe nerd
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.563
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturSpiller dessverre ingen rolle om blandet med noe. Hadde definitivt ikke tatt sjansen på det der.
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Earthling
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturJeg er vokst opp som risspiser, og ville ikke ha spist det. Jeg oppbevarer også delene hver for seg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Textrovert
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturJa, det var det jeg fryktet. Akk, ja.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Hekta
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.877
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturBra du kaster det. Jeg har venner som har spist for gammel ris og vi snakker omgangssyke x 10 altså, så det vil du ikke ha.
__________________
95, 99, 04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Fortynnet
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturNoen i familien min spiste for mange år siden ris som hadde stått på benken over natta. Veldig akutt og kraftig sykdom. Før det visste jeg ikke om at det var noe spesielt farlig med ris sånn sett, men etter den hendelsen er jeg VELDIG forsiktig med ris-rester. Passer på at det ikke er noe fuktighet, og veldig raskt i kjøleskap, hvis det skal tas vare på. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Textrovert
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturHva mener du med "ikke noe fuktighet"? Risen er vel litt fuktig/klebrig i seg selv? Eller tenker du på noe annet?
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Fortynnet
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturBakteriene formerer seg fortere om det er fuktig, mener jeg å huske fra jeg leste om dette. Mulig jeg husker feil, men jeg ser for meg skrekkeksempelet ris som står i romtemperatur og kanskje har litt vann igjen i bunnen av gryta. Mye å finne på nett om ris og faren for den bakterien. Som i motsetning til endel andre bakterier overlever uansett hvor mye man koker opp igjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 1.532
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturKast! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
can-jur
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperatur
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Semiaktiv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.312
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperatur
Jeg holdt på å komme med et forslag til hvem som kunne få risen din, men valgte å droppe det.
__________________
µ 05 07 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Står på egne ben
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.959
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturHer i huset elsker de risrester så koker bestandig for mye til middag om vi har ris, men da går risen vi ikke bruker rett i kjøleskapet uten noe over først for å bli fort kald i så flat tallerken/bolle som mulig. Så tar jeg plast over når den er kald så den ikke blir tørr. Brukes 1-2 dager etter og er nydelig stekt i litt olje med kyllingkrydder/chilikrydder og et egg over til slutt. Men har fått mye mer respekt for ris og gryterett på benken de siste årene etter å ha hørt om noen som spiste ris stått på benken over natta. Visste ikke før at det var så farlig, men uansett så hater at mat står ute på benken. Bedre å kjøle ned fort uten lokk i kjøleskapet med gryterett også. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
can-jur
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperatur
Nå snøfta jeg kaffe i tastaturet mitt
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Vinter
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 4.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperatur
Vi har heller ikke vært nøye på det og hatt ris på benken ofte, trodde det var i supervarmt klima og flere dager som måtte til før det var farlig å spise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperaturMat inn i kjøleskapet så raskt som mulig uansett. Dagens kjøleskap klarer å kjøle ned ting som er varmt uten å varme opp det som står der noe særlig. Vi setter ut på vinteren om det er kaldt og noe er veldig varmt før vi setter i kjøleskapet. Vi setter aldri noe i romtemperatur for å kjøle ned. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.526
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ang. kokt ris i romtemperatur
Dette. Absolutt viktig! Ikke ta noen som helst sjanser med ris.
__________________
05 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|