![]() |
#1 |
I could be violet sky
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 782
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MatpakketrådSynes bare den matpakkeidédiskusjonen vi hadde inne på NM var så fruktbar at jeg tenkte vi kunne fortsette eller ha noe à la den her også
__________________
Møøse ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Live and let live
|
![]() Men de holder seg jo ikke mette av bare karbohydrater. Jeg vile hatt noe ost, skinke, egg eller noe protein inni i tilleg. Ellers, så er det et knallbra tips! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jeg finner aldri grove pitabrød lenger. Irriterende! Tidligere hadde de dem på Prix, Obs og alle andre steder, men ikke de siste årene. Skulle jo tro det heller gikk andre veien, at "loffe-pitaene" forsvant mens de grove gjorde sitt inntog ...
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Sær og kresen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bokstavelig talt fruktbar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Live and let live
|
![]()
Høh, vi fant DET knallgode trekantbrødet (nydelig grovt med solsikkekjerner rundt) på butikken forrige uke. Konservative poden synes ikke det der var noe skikkelig brød. Brød skal ha fire kanter, ikke tre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pen. Så det så.
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.527
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() I dag fikk eldstejenta 4 druer, 4 "staver" hvitost og 2 staver gulrøtter ved siden av brødskivene sine. :god mor: Sist redigert av Myrsnipa : 20-11-06 kl 06:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Protonterapeut
|
![]() Jeg har gitt opp annet enn skive med leverpostei/kyllingpostei med agurkskiver. Han spiser det bare ikke.
__________________
“Though she be but little, she is fierce!” - Shakespeare |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I could be violet sky
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 782
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Det hadde jeg tatt inni hvis han hadde spist det. Men hvis det er sånt inni spiser Edvard ingenting. Og da holder han seg hvertfall ikke mett. SÅ det utgår dessverre. Han er visst allergisk mot proteiner...
__________________
Møøse ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
I could be violet sky
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 782
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja, Hatting har slutta å lage grove pitabrød, dustene
__________________
Møøse ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Borte
|
![]() Jeg har begynt å putte i sukkererter, men det er med litt blandet suksess. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
© All rights reserved
|
![]() Storebror har dilla på laks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Vi (les: mannen, han som er matpakkesjef) pleier av og til å lage tortillalefser med pålegg og grønnsaker inni, det liker de kjempegodt! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Har fått viljen sin
|
![]() Matpakketips Å smøre matpakken kvelden før er som regel lurt. Da har man bedre tid og er mer inspirert. La gjerne barna være med å smøre sin egen matpakke. Smører du din egen samtidig får også du en spennende og sunn lunsj. Tørket frukt og bær inneholder mye sunt – og smaker kjempegodt. Det finnes også usukrede varianter. Prøv tørket aprikos, eple, rosiner, tørkede jordbær eller blåbær som tillegg til annen mat. Let etter nye varianter i helsekosten og blandt bakevarene på butikken dere handler til vanlig. Litt usukret musli i en pose til å ha i youghurten gjør den både sunnere og mer mettende. En Rett i Koppen suppepose kan innimellom være et alternativ til brødskiver i matpakka. Middagsrester blir ofte populære matpakker. Pasta med kjøtt og grønt i en egen boks, fiskekaker som pålegg – bruk fantasien. Om barnehagen har toastjern eller mikrobølgeovn kan ostesmørbrød lages med alt fra bare ost til ost, skinke, ketchup og krydder. Ja til og med med pizzafyll. Grovbrød er ikke bare grovbrød. Varier brødtypene og bruk polarbrød med fullkorn, grove rundstykker, grove pitabrød, nanbrød etc. Dersom du lager en stor posjon grove muffins eller pizzasnurrer kan du fryse ned i matpakkeposjonspakninger. Da er det lett å ta opp en pakke til matpakkene dagen etter. Grove muffins 1 (ca 15 stk) 100 g margarin 100 g kokt skinke 4 dl hvetemel eller spelt 4 dl sammalt hvete eller rug 1 ts salt 2 ts bakepulver 4,5 dl lettmelk 1/2 rød paprika 1/2 purre mais Evt ost. Smelt margarin, avkjøl. Finhakk paprika og purre, bland alle ingrediensene og fordel røra i muffinsformene (ca halvfulle. De heves). Strø ost over og stek dem på 250 grader i 15-20 minutter. Skift gjerne ut grønnsaker og kjøtt ut fra hva du har i kjøleskapet og hva barna liker. Grove vaffler med biola (9-10 plater) 4 egg 4 dl blåbærbiola 1 dl sammalt hvete eller rug 1 dl hvetemel eller spelt kardemomme (kan sløyfes) 1 ss smør (kan sløyfes) 2 ts bakepulver Bland alt, smør jernet godt og steik i vei. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Har fått viljen sin
|
![]() Grove muffins 2 (ca 12 stk) 1 rød løk (finhakk) 1 rød paprika (finhakk) 100 gram fersk spinat 2 ss smør (smeltet) 3 dl hvetemel eller spelt 3 dl sammalt hvete eller rug 2 ts bakepulver 1 ts salt 4 egg 1 boks kesam 100 gram salami/kokt skinke (finhaket) Evt 100 gram revet ost eller fetaost. Fres grønsakene myke i en panne. Visp sammen egg og kesam. Bland det tørre og ha i resten. Fordel i muffinsformer (halvfulle, de heves). Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Skift gjerne ut grønnsaker og kjøtt ut fra hva du har i kjøleskapet og hva barna liker. Grove Pizzasnurrer Enkel måte: Bruk en oppskrift på grove rundstykker (evt grov rundstykkemix fra butikken). Kjevle deigen ut til en avlang leiv, smør på ferdig pizzafyll fra boks (eller lag selv), rull leiven sammen til en pølse, skjær den opp i passe tykke deler og legg de på en bakeplate. Hev i 40 minutter. Du kan evt legge ost på toppen. Stekes ved 225 grader midt i ovnen til de ser ferdige ut. Litt mer avansert måte: 50 g gjær ½ ts salt 3 dl lunkent vann 4 dl hvetemel 4 dl sammalt hvete grov Fyll: 3 ts pesto 3 ss ketchup 2 ss olje 2 tomater 100 gram skinke i biter 150 gram revet hvit ost mais Midt i ovnen 200 grader i 20 minutter. Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett salt og mel til deigen blir passe fast. Strø litt mel på bordet og kna deigen til den er glatt. Kjevle deigen til et rektangel, 40x25 cm. Bland alle ingrediensene til fyllet og smør utover deigen. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i 12 like store biter. Plasser snurrene på stekebrett og hev de i 40 minutter. Pensle gjerne med vispet egg før steking. Kan fryses og tines opp igjen. Kan lunkes i ovn/mikro i barnehagen. Grove pitabrød (8 stk) 2 dl hvetemel (eller spelt) 2 dl sammalt hvete (eller rug) 1 ts salt 1 ts tørrgjær 2,5 dl vann Bland det tørre, varm vannet til 40 grader og bland i. Kna deigen smidig, del den i åtte deler, dekk bitene med plastfolie og hev i 10 minutter. Kjevle hver deigbit til 8 runde boller ca 10 cm i diameter. Hev under plast i ca 50 minutter. Stek ved 250 grader midt i ovnen til de løfter seg (etter ca 3-5 minutter). Snu dem og la dem få litt farge på andre siden. Avkjøl på rist. Skjør de opp og fyll de med sunnt pålegg og grønnsaker. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Walking in the air
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.477
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vi har brødbakemaskin, så det er alltid masse sunt og godt i brødet. Snuppa pleier å få med en skive eller to med gulost eller liknende. Dessuten noe friskt og godt; enten gulrøtter i staver, agurk, paprika, sukkererter eller cherrytomater. Oliven er også populært.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Erfaren
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 891
![]() ![]() |
![]()
Det hørtes veldig godt ut! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.758
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Salat er suksess til storebror, gjerne med pastasløyfer og kalkunskinke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
navnet sjemmer ingen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Frøkna har en stor og god matboks og har som regel med seg grove knekkebrød eller ekstra grovt brød. Pålegget varierer, men de små pakkene med leverpostei eller makrell er populære. Ellers er hvitost (med skinke og agurk), brunost og smøreost også bra. Ellers får hun av og til yougurt med lite sukker og alltid frukt (eple i biter, pære i biter, druer eller fruktsalat (da med melonyougurt)) og grønnsaker som agurkskiver eller småagurker, små gulrøtter og cherrytomater. Av og til sesongens bær i liten boks. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|