Sv: Nyttårsfeiring
Fant denne. http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=2111
Villsau med hvitløk- og lammesaus og potetform

Forvarm ovnen til 200 grader. Ha lammeben i en gryte, del én løk i to, ha den i kjelen, dekk med vann og la det koke i ca. to-tre timer. Fjern bena (bruk evt. sil) og kok til du har ca. 3 dl igjen.
Ha i 3 dl fløte og kok sausen til den blir tykk. Smak til med salt og pepper. Rens den andre løken og skjær den i skiver. Stek den gylden i olje med 1 ts sukker.
Hell på vann til det dekker og la det koke i ca. 10 minutter. Legg i en ildfast form. Skrell poteter og rødbeter, skjær dem i skiver og legg i den ildfaste formen. Krydre med salt og pepper og hell over 1 dl fløte.
Bryt løs to fedd av hvitløken, rens og skjær i skiver. Stikk små lommer i låret med en kniv og dytt inn hvitløkskivene og rosmarin. Del resten av hvitløken i to og gni med kjøttsiden på lammelåret. Bruk steketermometer. Kjøtt skal være mellom 60-70 grader for å bli rosa, over 70 blir det grått.
Legg det på den ildfaste formen og sett den i ovnen. Når termometeret viser 60-70 grader, skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la den hvile i ca. 20 minutter. Skjær og server med rotgrateng og lammesaus.
__________________
I can be your astronaut if you want some space.
Damien Rice
|