Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Vanilje og bourbonvanilje

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 15-04-09, 11:07   #1
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.148
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Vanilje og bourbonvanilje

Hva er forskjellen? Jeg googler men finner ikke noe svar. Vaniljestang smaker så utrolig mye mer, og bourbonvanilje får man kjøpt til en helt overkommeligpris i glass som inneholder en spiseskje eller noe sånt. Så må den være av lavere kvalitet på en eller annen måte, konkluderer jeg. Noen som vet _sannheten_?

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-09, 11:09   #2
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.224
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Vanlije og bourbonvanilje

Jeg tror bourbonvanilje er pollinert med hjelp. Eller nei, alle er visst det nå. Men bourbonvanilje er den vanligste planten. Iflg. Wikipedia:

Sitat:

  • Bourbon vanilla or Bourbon-Madagascar vanilla, produced from V. planifolia plants introduced from the Americas, is the term used for vanilla from Indian Ocean islands such as Madagascar, the Comoros, and Réunion, formerly the Île Bourbon.
  • Mexican vanilla, made from the native V. planifolia, is produced in much less quantity and marketed as the vanilla from the land of its origin. Vanilla sold in tourist markets around Mexico is sometimes not actual vanilla extract, but is mixed with an extract of the tonka bean, which contains coumarin. Tonka bean extract smells and tastes like vanilla, but coumarin has been shown to cause liver damage in lab animals and is banned in the US by the Food and Drug Administration.[15]
  • Tahitian vanilla is the name for vanilla from French Polynesia, made with the V. tahitiensis strain. Genetic analysis shows that this species is possibly a cultivar from a hybrid-cross of V. planifolia and V. odorata. The species was introduced by French Admiral François Alphonse Hamelin to French Polynesia from the Philippines, where it was introduced from Guatemala by the Manila Galleon trade.[16]
  • West Indian vanilla is made from the V. pompona strain grown in the Caribbean, Central and South America.[17]
The term French vanilla is not a type of vanilla, but is often used to designate preparations that have a strong vanilla aroma, and contain vanilla grains. The name originates from the French style of making ice cream custard base with vanilla pods, cream, and egg yolks. Inclusion of vanilla varietals from any of the former or current French dependencies noted for their exports may in fact be a part of the flavoring, though it may often be coincidental. Alternatively, French vanilla is taken to refer to a vanilla-custard flavor.[16] Syrup labeled as French vanilla may include hazelnut, custard, caramel or butterscotch flavors in addition to vanilla.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-09, 11:10   #3
Ru
Protonterapeut
 
Ru sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 31.208
Blogginnlegg: 935
Ru har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Vanlije og bourbonvanilje

Bourbon vanilla is named for the islands now known as Reunion and the Comoros, but in the early 19th century were called the Bourbon Islands. The Bourbon vanilla plant stock originally came from Mexico. Bourbon vanilla and Mexican vanilla are basically the same.


http://www.vanilla.com/html/facts-fastfacts.html

__________________
“Though she be but little, she is fierce!”
- Shakespeare
Ru er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-09, 11:19   #4
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.148
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Vanlije og bourbonvanilje

Men hva med prisforskjellen - og smaksforskjellen (i forhold til vaniljestang)?

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-09, 13:21   #5
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Vanlije og bourbonvanilje

Du får da vaniljestang av bourbonvanilje. Det er det samme.
Men, pulveret i glasset er laget av både frøene og oppmalt stang (antegelig mest oppmalt stang) og er dermed av lavere kvalitet enn om du bare skraper ut frø fra vailjestang. Men den er mye bedre enn vanilinsukker.

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-09, 13:38   #6
banana
Har ingen tittel
 
banana sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 7.148
banana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de flestebanana er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Vanlije og bourbonvanilje

Opprinnelig lagt inn av LilleBulla, her.

Du får da vaniljestang av bourbonvanilje. Det er det samme.
Men, pulveret i glasset er laget av både frøene og oppmalt stang (antegelig mest oppmalt stang) og er dermed av lavere kvalitet enn om du bare skraper ut frø fra vailjestang. Men den er mye bedre enn vanilinsukker.

Aha! Det var slikt jeg lurte på, altså. Hvordan vet du dette? Er det sånt alle vet?

banana er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-04-09, 17:40   #7
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Vanlije og bourbonvanilje

Opprinnelig lagt inn av banana, her.

Aha! Det var slikt jeg lurte på, altså. Hvordan vet du dette? Er det sånt alle vet?

godt spørsmål, egentlig. Er vel ikke sånn alle vet, er litt opptatt av mat i huset vårt. I tillegg syns jeg smaken av vanilin er så gresselig, at jeg har sett litt ekstra på produkter med ekte vanilje.

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:59.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no