Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Spinoff: din beste gjærdeigoppskrift?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 23-08-09, 20:33   #1
Palmen
Trøtt
 
Palmen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.544
Blogginnlegg: 178
Palmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtid
Standard

Spinoff: din beste gjærdeigoppskrift?

Med så mange bakere -og periodebakere - her inne, må det jo finnes en del gode oppskrifter også.

Isets foccacia vet jeg om (og står høyt på listen over det som skal prøves), er det noen andre som vil dele eller linke til sine favorittoppskrifter?

Horn, brød, rundstykker, pizzasnurrer, boller, kanelboller....

__________________
2006 - 2012 - 2012
Palmen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 20:42   #2
Hjertensfryd
Unik
 
Hjertensfryd sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Casa Del Troll
Innlegg: 9.317
Blogginnlegg: 98
Hjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de flesteHjertensfryd er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Spinoff: din beste gjærdeigoppskrift?

Desse horna finner ein ofte på bordet hjå oss, dersom det er suppe til middag. Lager som regel dobbel porsjon, for då har eg til kveldsmaten og. Siste eg lagde dei var eg ute å ribba urtehagen vår. Moste alt godt i morteren og smurte det utover, i staden for smør. På mine og mannen sine hadde eg og litt parmesan over. Me fann ut at litt grovt salt hadde heller ikkje vert dumt å ha på toppen.

Valmuehorn
12 porsjoner

50 g smør eller margarin,
2 1/2 dl melk,
25 g gjær,
1 ts salt,
ca. 8 dl hvetemel

Fyll:
50 g smør eller margarin

Pensling:
egg,
valmuefrø

FREMGANGSMÅTE:

Smelt smøret og hell i melken. Avkjøl til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle, hell på væsken og rør godt. Tilsett saltet. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk til og hev ca. 30 minutter. Ta opp og elt deigen med resten av melet på melet bakebord. Del i to emner, og kjevle ut hver bit til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev 20 - 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss med valmuefrø. Stek midt i ovnen ved 250 C, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker myk eller sprø skorpe.

__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody.
Hjertensfryd er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 20:44   #3
Rug
Det er bare en fase
 
Rug sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 2.563
Rug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt liktRug er virkelig godt likt
Standard

Sv: Spinoff: din beste gjærdeigoppskrift?

Bollene fra Det søte liv, med melis i stedet for sukker, har vært bolleoppskrift med kontinuerlig suksess i ti år hos oss.

Rug er aktiv nå   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:03.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no