Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Hva har dere i brøddeigen?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 23-08-09, 22:18   #1
Daisy
Trademark: Imperfection
 
Daisy sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
Daisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de fleste
Standard

Hva har dere i brøddeigen?

Mannen ønsker variasjon.. (snakk om utakknemlighet for hjemmebakt brød, men greit, jeg tar kritikken konstruktivt..)

Jeg havregryn, kruskakli, solsikkekjerner og avogtil linfrø som ekstra ting jeg har i deigen på brødet mitt.

Noen som har andre forslag?

__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom"

Tre stk!
Daisy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 22:24   #2
Obelix
Ferdig!
 
Obelix sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 11.881
Obelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Havregrøtrester og youghurt er veldig godt.
Brødet blir veldig saftig av det.

Sier jeg som nesten ikke husker sist jeg bakte brød.

Obelix er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 22:26   #3
Slikkepott
Nybegynner
 
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 12
Slikkepott har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Hei
Jeg bruker ofte kulturmelk i deigen, eller en yoghurt, en boks rømme, kesam eller noe. Hvis det skal brukes 1 liter væske, så slenger jeg oppi min ingrediens og fyller opp med vann.

Som tilsetning i deigvæsken kan også mosede poteter brukes. Hvis du lager kompe/klubb/komle, så kan kokevannet brukes som deigvæske..

Slikkepott er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 22:27   #4
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.102
Blogginnlegg: 637
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Jeg bruker ofte knuste linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, valnøtter, havregryn, sesamfrø og av og til tørket frukt og eplebiter.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 22:36   #5
Daisy
Trademark: Imperfection
 
Daisy sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Innlegg: 11.055
Daisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de flesteDaisy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Så spennende! Alt dette må prøves!

__________________
Jeg skulle ønske jeg led av "flink pike syndrom"

Tre stk!
Daisy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 22:40   #6
Mani
Helt vanlig
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 2.535
Blogginnlegg: 1
Mani imponerer mange og er sikkert smartMani imponerer mange og er sikkert smartMani imponerer mange og er sikkert smartMani imponerer mange og er sikkert smartMani imponerer mange og er sikkert smartMani imponerer mange og er sikkert smartMani imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Jeg liker å bruke byggmel.

__________________
Mani er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-08-09, 07:41   #7
pulverheksa
blant fjord og fossevell
 
pulverheksa sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: pulverhuset
Innlegg: 1.271
Blogginnlegg: 40
pulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Jeg baker glutenfritt men det går å bruke dette i vanlige brød også:
- bokvete, hel, flak eller mel
- hirse, flaket
- quinoa, flaket
- amaranth, mel
- maismel
- rismel
- soyamel
- kikertemel

Det er også veldig godt å lage brøddeig med grøtbase, bokhvete eller hirsegrøt f.eks.
Smakvariasjoner kan du få med å bruke brunt sukker / lønnesirup som søtning i brødet.
Jeg bruker også mye nøtter i brødene, da blir de litt mer næringsrike (glutenfritt mel er veldig næringsfattig) men pga nøtteallergi i barnehagen kan ikke vesla ha disse med der.

__________________
HARIBO MACHT KINDER FROH UND ERWACHSENE EBENSO
pulverheksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-08-09, 07:48   #8
Mrs. Longbottom
Keep calm and trot on
 
Mrs. Longbottom sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
Mrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de flesteMrs. Longbottom er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hva har dere i brøddeigen?

Jeg liker gresskarmos i brødet. brødet blir saftig og godt, og får en nydelig gyllen farge.

__________________
Snupsen -05 og Rusket -10
Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs
Mrs. Longbottom er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:48.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no