Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Grøn mattråd - kva brukar du?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 05-03-10, 10:27   #1
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Grøn mattråd - kva brukar du?

Korleis står det til med grønsakene/bønnene/linsene i norske heimar da? Inspirert av paprikatråden lagar eg ein ny og litt større greie. Har du nokre supre tips til bruk av desse matvarene, så kom gjerne med det, men ikkje avhandlingar med oppskrifter please

I vårt hus brukar vi:

Løk - ja, så godt som kvar dag. Steikt, kokt ovnsbakt.
Kvitløk - ja, så godt som kvar dag. Steikt, kokt og ovnsbakt
Agurk
- ja, ein av få grøne ting som minsten et.
Tomater - kvar dag til snacks. Snuppa elskar det og vi et 4-5 boksar cherrytomat i veka. Dessutan, som boksemat i gryter
Squash - ja! Steikt i ovn med tomat, matfløyte og ost f.eks. God til fisk
Aubergine - svært sjeldan.
Paprika - nokså sjeldan, men til kvitost på skive.
Fennikel - det hender. Ovnsteikt, og til fiskerettar
Gulrot - jada, steikt i wok eller i ovn. Som snacks
Potet - eit par gonger i veka. Snuppa sitt blodsukker tåler det dårlig.
Persillerot - det hender, ovnsteikt
Sellerirot - ja, absolutt, ovnsteikt til kjøtt, i gryter med kjøtt og supper.
Selleristang - ja, sjå over.
Søtpotet - det hender ja, ovnsteikt.
Blomkål, Brokkoli - sjeldan
Kålrot - det er svært sjeldan det, berre til tradisjonsmat.
Bønner - berre dei frå boksar. Kidneybønner, kvite bønner, butterbeans. Gode i gryter.
Erter - Ikkje så ofte, men det hender. Kikerter helst.
Linser - Ikkje så ofte som vi burde. Det hender likevel. Raude er fine å jevne suppe med. Grøne er for "grøne" for ungane i smak.
Salat - ja, nokså ofte. Gjerne berre som grøne blad som tilbehør.
Jordskokk - sjeldan. Har prøvd eitpar gonger, men får ikkje godt resultat

Vi er dårlig på pepperot, neper, rødbeter og reddikar. Og så finst der kanskje andre grønsaker eg har gløymt?


Sist redigert av Syrin : 05-03-10 kl 10:35.
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-03-10, 10:48   #2
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Grøn mattråd - kva brukar du?

Løk -ukentlig
Kvitløk - ukentlig
Agurk
- ukentlig
Tomater - ukentlig
Squash - noen ganger, best rå i salat eller som snacks med dip til
Aubergine - aldri, jeg liker ikke
Paprika - ukentlig
Fennikel - noen ganger, i supper eller gryter
Gulrot - ukentlig
Potet - ukentlig
Persillerot - ukentlig, i supper, gryter eller ovnsbakt
Sellerirot - ukentlig
Selleristang - ukentlig, i wok, gryter eller rå med dip til
Søtpotet - sjelden
Blomkål, Brokkoli - ukentlig
Kålrot - ukentlig, i supper, gryter, råkost, kokt, stappe
Bønner - sjelden, mannen liker ikke
Erter - noen ganger, til kjøttkaker ol.
Linser - noen ganger i supper og gryter
Salat - ukentlig

pepperot, sjelden
neper, noen ganger brukes i supper, som råkost, eller på brødskiva
rødbeter, ukentlig, mest som pålegg (store sesong variasjoner her)
reddik noen ganger på brødskiva eller i wok/gryte

Andre:
Sukkererter, i wok, supper og smør stekt/dampet
Bønner med belg, samme som over + til kjøttkaker
Asparges, smørdampes eller grilles, evt tapas liker bare den ferske varianten
Spirer (alfaalfa, reddik ...) i salat eller wok eller wraps, eller på brødskiva

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-03-10, 10:58   #3
Mandino
inn i dimman
 
Mandino sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 3.230
Mandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smartMandino imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Grøn mattråd - kva brukar du?

Løk - Ja, nesten hver dag - stekt, i gryter, på pizza, rå til taco og pølser.
Kvitløk - Ja, veldig ofte i gryteretter, ovnstekte retter, i potetmos o.l
Agurk - Ja, hver dag til matpakkene og rå som snacks og til taco og salater.
Tomater - Ja, hver dag som snacks, til matpakkene, i salater, taco, pizza og veldig mange andre retter.
Squash - Ja, spesielt i wok og andre gryter.
Aubergine - Alltid i Moussakaen, og i tomat- og auberginesalat som vi ofte lager til grillmat om sommeren, ellers sjelden.
Paprika - Ja, nesten hver dag til matpakkene, stekte retter og alltid sammen med kjøttsaus og pasta.
Fennikel - er alltid med i lapskausen vår + som tilbehør til steik.
Gulrot - Hver dag i alle varianter; som snacks i matboksen, rå i råkostsalat, stekt og kokt.
Potet - ofte, stekt, kokt og most.
Persillerot - alltid med i lapskaus og som tilbehør til steik.
Sellerirot - alltid med i lapskaus og som tilbehør til steik.
Selleristang - Ofte som snacks og i salat.
Søtpotet - Ikke så ofte, men en sjelden gang som ovnsstekt.
Blomkål, Brokkoli - Flere ganger i uken, både rå og kokt.
Kålrot - Alltid i lapskaus, men også som snacks og rotmos.
Bønner - tomatbønner og chilibønner fra boks - fast tilbehør til "cowboyfrokost".
Erter - Innimellom bruker vi selskapserter, både kokt og most.
Linser - sjelden, men da går det i røde - gode til taco og supper.
Salat - Ukentlig
Jordskokk - bare forsøkt en gang, men nyyyyyydelig.

__________________
Mandino

Mamma til to skjønne jenter.
Mandino er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-03-10, 11:25   #4
daffy
Bør lage seg en tittel selv
 
daffy sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 5.533
Blogginnlegg: 17
daffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de flestedaffy er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Grøn mattråd - kva brukar du?

Bra tråd!

-Jordskokk er nydelig å lage (fløtebasert) suppe på
-oliven likes godt av storebror - jeg putter 5-6 stykker i en lufttett boks i matboksen hans
-squash skjæres i tynne skiver på langs, pensles med olivenolje, strøs med maldonsalt og grilles i grillstekepanne
-mais, løk og boksetomat er fint i risottoer til barna- toppes med bittesmå pølsebiter
-

daffy er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-03-10, 11:26   #5
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Grøn mattråd - kva brukar du?

Jordskokk og mais selvfølgelig, det har vi jo ofte.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:11.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no