|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Passiv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hedmark
Innlegg: 475
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() StekJeg har aldri laget stek før. Jeg har fått 1 elgstek og 1 skinkestek i gave som ligger i frysern. Men jeg aner ikke hvordan jeg skal tilberede de. Noen vise koner som kan hjelpe meg her? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Epikur
|
![]() Elgsteken kan du brune i panne med salt og pepper. Legg steken i en lagpanne eller en form. Stikk inn et steketermometer og stek på 175 C til den har en kjernetemperatur på 65 C. La steken hvile opp mot en time før du skjærer i den.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Passiv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hedmark
Innlegg: 475
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tusen takk Mim! Jeg formoder at jeg skal tine steken først, da? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Epikur
|
![]() Tint og gjerne romtemperert, det blir best.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Fortsetter steken å steke hvis man pakker den inn i alufolie?
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Epikur
|
![]()
Jepp, det er stekens undergang. Den får ikke hvilt og kjøttsaften får ikke trukket ordentlig utover i kjøttet, mens varmen ikke får trengt innover. Resultatet er seigt og traurig overstekt kjøtt.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Skal man la den ligge i inntil 1 time på kjøkkenbenken, altså? Blir den ikke kald da?
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Epikur
|
![]()
Den blir ikke spesielt kald og det gjør dessuten ingenting. sausen er varm og tilbehøret varmt. Bedre med kald og mør stek enn varm seig stek? Dessuten vil den holde på en del varme, for du skjærer den ikke opp før rett før du skal spise den. faktisk vil den være varmere enn en stek du lar ligge i folie, for den vil nemlig være kald i midten.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sliter med tastaturet
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.207
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Jeg hadde noe sånt i fryseren en gang, det ble kastet da vi flyttet |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Aktiv
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 144
![]() |
![]() Skulle ønske jeg hadd en slik stek liggende i frysen |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Epikur
|
![]()
Da tar du pannen av platen og heller oppi vann, vin eller fløte. Jeg synes at feks et par dl vin og litt fler dl vann er bra. Også lar du det syde til det har sluttet å koke, sil det feks. over i sausen du allerede har laget hvis det er lite eller bruk det som kraft til sausen om det er mye.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Epikur
|
![]()
60-65 C. kremet sopp, baconsurret rosenkål og mandelpoteter. Namnam!
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kaldt hode, varmt hjerte!
|
![]()
Ååhh - kjenner jeg gleder meg til steklaging. Første søndag etter høstferien blir det reinsdyr på menyen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Helt vanlig
|
![]() Min erfaring er at elg er vanskelig! Vi får flere kilo elgkjøtt levert på døra hver høst, jeg har ødelagt noen av dem før det ble spiselig for å si det sånn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Epikur
|
![]()
Men da steker du den i folie, ikke sant? Du pakker den ikke i folie etter at den er stekt?
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Epikur
|
![]()
Mor langsteker roastbiff i folie. Hun gjorde det i mangel av steketermometer, og stekte på 70 C hele natten. Blir bra det også.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|