Sv: Leter etter oppskrift på en god risotto!
Risotto spiser vi mye av her i huset. Min absolutte favoritt er en moddet utgave av Jamie Olivers oppskrift:
Fres finhakket løk, hvitløk og selleristang i litt olje eller smør. Tilsett risen og la den surre med et drøyt minutt. Spe med varm kraft eller buljong. Rør og la koke inn. Smak litt underveis og gjenta helt til risen er al dente. Erfaringsmessig trenger man litt mer enn dobbel mengde veske i forhold til ris, og det tar cirka 20 minutter.
Når risottoen begynner å nærme seg ferdig tilsetter du en skvett hvitvin eller litt eplejuice og ønsket smakstilsetning/grønnsaker. Den siste klunken med kraft/buljong skal ikke koke helt inn, den risottoen skal være litt sausete (som risegrynsgrøt, cirka). Rett før servering har du i en stor neve finrevet parmesan og en smørklatt. 
Av smakstilsetninger/grønnsaker bruker jeg mye:
- revet gulrot (gir en flott farge)
- erter
- sopp
Dersom risottoen skal være en egen rett og ikke tilbehør til f.eks laks eller indrefilet av svin, pleier jeg å ha litt sprøstekt bacon, strimlet spekeskinke eller noen scampi/krepsehaler over.
|