|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Rastløs dagdrømmer
|
![]() Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Jeg er rett og slett elendig på å beregne hvor mye mat vi trenger når vi skal ha selskap.
Annet tilbehør?
__________________
LilleT |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!100 - 150 g spekemat pr. pers
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Av kjøtt har eg inntrykk av at vanlig spekeskinke er mest pop, og også den mest nøytrale. Svin med andre ord. Men du må også ha litt fenalår, litt vanlig spekepølse, og kanskje litt andre spennande type spekka kjøtt (diverse pølser). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Røykalaks er jo også godt, og passar til eggerøra. Og potetene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!
Eneste salt som både er greit å få tak i overalt og som duger i god mat!
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Ta en kikk på Gordon Ramsay, og hva han gjør med eggene. Vi er ikke helt enige om feks fløte vs creme fraiche, og jeg har ingen skrupler med å ha i salt med en gang, men se hva han gjør med røringen! Og så har han et viktig poeng i fht at varmen er i kjelen, så du må passe på å ikke la det bli for varmt og ta eggerøren ut med engang den er passe, blir den værende i kjelen blir den lett hard. (Kilde: youtube.com)
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!
neisj, skulle bare mangle, jeg yter gjerne litt service dersom flere kan lære å lage skikkelig eggerøre.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ej ikke møjkets heije
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Jeg vet at det er vanlig å beregne 100 - 150 gram pr person. Min erfaring er at det er for lite.
__________________
Snuppa 05, Knerten 07
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gal kattedame
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Litt forskjellige gode meloner i skiver er nydelig til spekemat !
__________________
En, to, tre, fire What you give is what you get in return. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!
Jeg også! Og muggost! Og drikke vin!
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Hmm.. eg lagar ikkje eggerøre sånn! (som han i videoen). Eg vil faktisk ha min i meir klumpar eg - minner vel meir om omelett da kanskje. Men ikkje tørr. Absolutt ikkje tørr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!
Min er ikke så våt, men den er ganske myk og temmelig klumpefri. Den stivner enda litt til når den blir kald og jeg gir meg heller på den våte siden av ferdig, enn å stoppe når den er litt for tørr.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Off the map.
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!
Jeg er enig i det.
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Eg lagar mi eggerøre med melk eg da, og syns det er BETRE enn vatn, fordi eggesmaken blir mildare. Og ja, eg tar salt i først, og ja, eg piskar det saman før det steikes. Eg brukar trespade og rører forsiktig rundt heile tida. Dyttar, vender og brekker det opp i mindre bitar. Eg tar det heile av plata før det er heilt stivna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Epikur
|
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!
Melk er fyfyfy i min bok, altså! Vann bruker jeg aldri og melk har en tendens til å gjøre eggerøren grå og vandig. Matfløte eller kremfløte er det eneste saliggjørende i min bok.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!ok.. matfløte da.. det er vel det eg brukar |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Opp og fram, - framover
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 5.048
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Spekemat til 20 personer. Trenger hjelp til å sette opp handleliste!Godt til spekemat Sist redigert av ItsOnlyMe : 17-06-10 kl 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|