Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Ricotta/ mascarpone

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 24-06-10, 19:47   #1
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Ricotta/ mascarpone

Jeg har bare mascarpone. I oppskriften skal det være ricotta. Er ikke det cirka det samme? :håper:

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 19:50   #2
Teflona
audio, video, disco
 
Teflona sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 8.473
Teflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt av
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Ricottaen har en annen konsistens, mindre fett også, den er vel minst brukt til dessert av disse to.

Teflona er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 19:51   #3
lucifine
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Dec 2007
Innlegg: 1.212
lucifine er populærlucifine er populærlucifine er populærlucifine er populær
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Ricotta har en annen smak også. Her i hus har vil til nød brukt cottage cheese dersom vi ikke har ricotta.

lucifine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 19:51   #4
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Jeg skal lage toast med ricotta (dvs mascarpone) blandet med brunt sukker, eple, muskat og kanel. Går det fint, tror vi?

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 19:52   #5
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Opprinnelig lagt inn av lucifine, her.

Ricotta har en annen smak også. Her i hus har vil til nød brukt cottage cheese dersom vi ikke har ricotta.

Hmmm. Jeg har laget retten mange ganger før og alltid brukt ricotta. Jeg kan ikke huske at den minner om cottage cheese? (Som jeg også bruker store mengder av.)

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 19:52   #6
Teflona
audio, video, disco
 
Teflona sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 8.473
Teflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt av
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Jepp, det går nok fint!

Teflona er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 19:53   #7
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Takk!

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 20:00   #8
lucifine
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Dec 2007
Innlegg: 1.212
lucifine er populærlucifine er populærlucifine er populærlucifine er populær
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Opprinnelig lagt inn av Hyacinth, her.

Hmmm. Jeg har laget retten mange ganger før og alltid brukt ricotta. Jeg kan ikke huske at den minner om cottage cheese? (Som jeg også bruker store mengder av.)

Kommer litt ann på hva det skal brukes sammen med. Vi bruker det i lasange, eller annen "fylte pasta retter" der det forsvinner litt i sausen og resten av ostemassen. I en slik dessert hadde jeg ikke brukt det, da hadde jeg heller gått for marscepone som er en kjent dessertost type.

lucifine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 20:07   #9
Teflona
audio, video, disco
 
Teflona sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 8.473
Teflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt avTeflona har mye å være stolt av
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Den er jo litt kornete, men kjør den i blenderen, så blir den jevnere i konsistensen.

Teflona er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 21:08   #10
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Jeg skal faktisk bruke cc neste gang jeg er tom for ricotta. Mascarpone smakte godt, for all del, men den ble rennende under steking og toasten ble vassen. Det har jeg ikke opplevd med ricotta.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 22:09   #11
lucifine
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Dec 2007
Innlegg: 1.212
lucifine er populærlucifine er populærlucifine er populærlucifine er populær
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Jeg håper det funker på dette også! Send gjerne tilbakemelding når dere har testet det ut.

lucifine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 23:02   #12
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Opprinnelig lagt inn av Hyacinth, her.

Hmmm. Jeg har laget retten mange ganger før og alltid brukt ricotta. Jeg kan ikke huske at den minner om cottage cheese? (Som jeg også bruker store mengder av.)

Åh? Jeg synes Ricotta minner veldig om CC, men den er mer kremete.

http://internationalchef.files.wordp...04/ricotta.jpg

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-06-10, 10:35   #13
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ricotta/ mascarpone

Opprinnelig lagt inn av Iset, her.

Åh? Jeg synes Ricotta minner veldig om CC, men den er mer kremete.

http://internationalchef.files.wordp...04/ricotta.jpg

Du har rett. Hvis jeg moser cc, så blir det nok som ricotta. Mascarpone var ikke noe for denne retten, det smakte godt, men det rant bare utover. Det gjør ikke ricotta.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:22.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no