|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#2 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den beste oppskriften på dansk rugbrødJeg har ingen oppskrift, men så et program nettopp hvor den danske damen anbefalte å kna dansk rugbrød med føttene, for å tilføre melkesyrebakterier. Det ga bedre smak, mente hun.
Næste dag:
Tag surdej fra til næste bagning. Fordel så dejen i 2 rugbrødsforme, foret med bagepapir. det er vigtigt for det færdige brød at man gør sig umage med at få en jævn og glat overflade. Brug en dejskraber, dyppet i vand. Lad brødene efterhæve i 3-4 timer. Prik overfladen dybt med en strikkepind, eller lille træpind mindst 20 steder, og bag brødene ved 200 grader i lidt over en time. Ved at prikke brødene danner man små skorstene som dampen fra brødet kan slippe ud af. Den vil ellers få skorpen til at lette som et låg, og det gør brødet helt umuligt at skære. Pak brødene ind i meget fugtige, for ikke at sige våde viskestykker, når de kommer ud af ovnen. Når de er kølet af proppes både viskestykker og brød i plasticposer hvor de ligger til næste dag. Så er brødene meget, meget nemmere at skære. ellers ligger det fler oppskrifter på hennes hjemmeside Der kan man og finne oppskriften på surdeigen.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Superduperaktiv
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 611
![]() ![]() |
![]() Sv: Den beste oppskriften på dansk rugbrødfølger med.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|