Vis enkelt innlegg
Gammel 21-09-06, 18:28   #13
Miss Norway
Kidding, right?
 
Miss Norway sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 12.630
Blogginnlegg: 127
Miss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

"Filene" (eller torrent som det heter) henter man ned fra et dertil egnet nettsted som arkiverer denslags. Dette er helt åpne sider tilgjengelig for alle og tar et sekund å lagre.

Deretter må man ha et program (finnes flere gratis på nettet) som vha torrenten finner PCer/servere omkring i verden som vil dele denne filen med deg, og som henter ned en bit her, en bit her, samtidig som du lagrer bitene på din PC. Og programmet sprer de bitene du har til andre som trenger dem. Litt som firkort igrunn - "jeg trenger denne, du kan få denne i bytte..." Fildeling på sitt beste.

På denne måten henter man hele tiden bare bruddstykker, ikke hele filer, og på den måten kan man omgå lovverket. På en måte. Kanskje. *gråsone*

Hvor ulovlig de ulike stegene er (hente torrents, downloade programvaren, selve fildelingsprosessen) er jeg fullstendig usikker på.

Og så finnes det programmer som "beskytter" deg mot sporing slik at ikke slemme CIA eller tilsvarende klarer å trace maskinen din og bøtelegge deg. Men tror ikke noen i Norge er tatt noen gang - og innbiller meg at de er mer ute etter å ta spillefilmer som ulovlig er lagt ut før lansering og slikt. Men vet ikke.

Dette er slik JEG har skjønt fildeling - sikkert mangelfullt, for jeg har egentlig ikke mye peiling. Feel free to correct and fill in everybody!

Miss Norway er ikke aktiv   Svar med sitat