Sv: Hva skal jeg fylle eplene med?
Jeg har fått servert bakte epler med mandelfyll (det er vel kanskje det samme som makronfyll? ). Og vaniljekrem ved siden av. Funker sikkert veldig bra med vaniljeis til også. Det var ihvertfall knallgodt! 
Oppskrift:
Ingredienser:
- 10 stk. eple
- Mandelfyll:
- 3 dl brunt sukker
- 3 ts malt kanel
- 3 ss vann
- 150 g grovt hakkede mandler
- Vaniljekrem:
- 9 dl yoghurt naturell
- 6 ts sukker
- 5 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Slik gjør du:
- Rør alle ingrediensene til vaniljekremen sammen. La den stå og trekke.
- Rør sukker, kanel, vann og mandler sammen til en mandelmasse.
- Grav ut kjernehuset i eplene med en teskje, så eplene blir hule.
- Fordel mandelmassen i eplene og legg dem på et ildfast fat eller form.
- Bak eplene i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader C.
|