Sv: Kjedelige nakkekoteletter, hva kan jeg gjøre med dem..
Jeg bruker å salte godt på dem. Jeg pleier ta mange koteletter, slik at jeg tar 3-4 koteletter etter at det har stått tildekket med salt på i kjøleskapet natten over. Resten av kotelettene får fortsette å stå i kjøleskapet 1 uke, kanskje 1 1/2. Og dette lager jeg saltkjøtt og kålrotstappe til. Det er supergodt, og nakkekotelettene egner seg ypperlig.
For de kotelettene jeg tok av etter et døgn i kjøleskapet, ordner jeg en kjele som jeg legger de i, og fyller vann i til det dekker kotelettene godt. Så lar jeg det koke i 1 1/2 - 2 timer, til det er skikkelig mørt. Når kjøttet er ferdig så siler jeg kraften. Jeg rengjør kjelen, og setter den på platen igjen. Tar i litt margarin som smelter. Rasper en løk i margarinen og tar i litt mel. Så sper man med kraften etter kjøttet. Dette krydres med salt og eventuelt pepper, og kjøttet legges tilbake i sausen. Til dette serveres poteter og gulrot. Det er supergodt, og har slått an både hos store og små 
__________________
Jentene 93 og 02
|