Sv: Masse umodne, grønne tomater, hva kan vi lage?
Sylta grønne tomater
1 kg umodne, grønne tomater
1 kg sukker
2 dl eddik
1 dl vann
1 vaniljestang
8 dl eddik
8 dl vann
Slik gjør du
Skyll tomatene og la dem forvelle i 10 minutter i blandinga med 8 dl og 8 dl eddik. La tomatene stå i denne blandinga til neste dag. Fisk opp tomatene neste dag og ta av skinnet. Del tomatene i to eller fire deler. Kok sukker, eddik, vann og vaniljestang til en tjukk saus, som du skummer hele tida. OBS: Pass på at det ikke sukrer seg til en fast masse, da har du latt det kokke akkurat litt for lenge, så da er det bare å begynne om igjen og passe godt på. Legg tomatbitene i og la dem trekke med i 4-5 minutter. Sett kjelen på plata og gi det hele et oppkok. Ta ut tomatbitene og kok ned laken til sirup. Legg tomatene oppi igjen, slik at de blir varme, og slå alt over på varme glass. Skru til med en gang og sett glassa til avkjøling.
... sa internett.
__________________
Tilfeldighetene er våre venner.
|