Sv: Holdbarhet i fryser.
Opprinnelig lagt inn av MegaMie, her.
Hvor lenge holder egentlig mat seg i fryseren? Og er det forskjell på feks kjøtt og gjærbakst som boller osv. 
Det aller viktigste med fryste varer er at da er godt pakket inn og ikke får luft inn til seg.
Jeg pakker alltid inn i 2 poser, da får jeg også en lapp mellom posene med hva som er i posen og innfrysings måned og år.
Anbefalt fryseholdbarhet ved max -18 grader:
Rødt kjøtt (okse-hval-lam) 12 mnd
Lyst kjøtt (svin-kalv-fugl) 8 mnd
Bakervarer 8 mnd
grønnsaker 8 mnd
ferdig lagde retter (lasagne - kjøttkaker mm). 8 mnd
fisk 6 mnd
men alt er avhengig av temperatur, innpakking og kvaliteten ved nedfrysing.
__________________
Det er kokkens rett - når maten er ferdig skal han være mett.
|