Vis enkelt innlegg
Gammel 18-10-08, 19:51   #1
Storm
En som trener
 
Storm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.782
Blogginnlegg: 145
Storm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme omStorm har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Nydelig fisk- og skalldyrsgryte

Denne er bare så vidunderlig god (og enkel å lage) at jeg må dele den med dere!

Til 2 personer:

2 stk kamskjell
8 stk blåskjell (kan sløyfes)
150 g laks
150 g brasme (el. annen hvit fisk)

1 stilk stangselleri
1 stor gulrot
1 vårløk
2 fedd hvitløk
1 stor (vanlig) løk (el. to små)
6 stk sukkererter
10 amandinepoteter
Bladpersille

2 dl fiskekraft (buljong funker fint)
0,5 dl vann
1 dl hermetiske tomater
0,5 dl hvitvin
0,5 g safran

Salt, pepper og en god matolje

Fremgangsmåte:

Amandinepotene deles i to og kokes i 15-20 min til de er møre i saltet vann.

Gulrøttene deles i fire på langs, og så i ca. 1 cm store biter. Hvitløken skjæres i tynne skiver. Vårløken skjæres i ca 1 cm store biter. Løken deles i små biter. Sukkerertene skjæres i 5-6 tynne strimler på langs.

Ha matolje i en kjele så bunnen dekkes. Når oljen er varm, ha i løken, surr i 2-4 min (skal mørnes, ikke brunes). Ha så i vårløk og hvitløk og surr videre i 2 min. Så har du i gulrot og selleri og surrer videre i 2 min. Skru opp varmen litt og ha i safran og hvitvin. La dette koke i 30 sek og ha i fiskekraften, vannet og de hermetiske tomatene. Ha på lokk og la småkoke i 5 min. Kok så uten lokk i 5 min og smak til med salt og pepper.

Ha så i fisken (skjært i terninger), småkok i 2 min med lokket på. Ha så i kamskjell (delt i 2) og blåskjell, og kok videre i 3 min. Ha så i hakket persille og sukkerertene, og bland forsiktig.

Server i dyp skål, med potene nederst og gryten over, og med klatter av aioli langs kanten (gjerne anisaioli, se oppskrift under). Og hvitvin.


Oppskrift anisaioli:

1 eggeplomme
1,5 dl nøytral matolje eller god olivenolje
1,5 fedd hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts knuste anisfrø

Storm er ikke aktiv   Svar med sitat