Vis enkelt innlegg
Gammel 15-11-08, 20:47   #5
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Gi meg din beste pizzaoppskrift!

Mannens nydelige italienske pizza:

500 gram Tipo 0-pizzamel (selges bla. på Ultra)
1 pakke tørrgjær
ca. 2 ss havsalt
Vann, ca. 40 grader

Ha melet i en bolle og tilsett gjær og salt. Elt inn vann og lag en jevn deig. Dekk til med plast og la den heve så lenge som mulig (vi lar den heve i 4-5 timer).

Lag sausen:
2 bokser hakkede, flådde tomater
2-3 ss tomatpuré
Litt salt og pepper
Litt sukker
Litt oregano
1 finhakket hvitløksfedd og 1/2 liten finhakket løk

Fres løken i olivenolje til den er blank, ikke brent. Tilsett det øvrige og rør godt. Smak til. La sausen putre i et kvarters tid. Tilsett litt vann om den blir for tykk.

Kjevle ut TYNNE bunner, det blir 3-5 stykker avhengig av størrelse. De skal være papirtynne!

Smør på sausen og dryss over revet mozarella. Legg på skiver av fersk mozarella (vi bruker en boks med mini-mozarella i lake fra Arla, eller to pakker store mozarellaer i lake). Legg på tynne, litt store skiver av skinke, enten røkt eller kokt, og ha på tynne skiver fersk sopp. Ringle/spray over litt olivenolje (helst med chili eller hvitløk) og dryss over litt basilikum eller oregano.

Mannen pleier å legge pizzaene direkte på glohet stekeplate før han setter dem i ovnen, men det er ikke noe must. Men da blir den sprøere og bedre.
Den skal kun stekes i 4-5 minutter på høyest mulig varme.

Legg litt frisk ruccola på toppen før servering.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.

Sist redigert av Dixie Diner : 12-03-11 kl 20:31.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat