Sv: "Vanlig norsk mat"
Når jeg nevner hjemmelagede kjøttkaker og hjemmelagede fiskekaker, er det ikke fordi jeg mener at barnehagene skal lage det. Det var bare for å vise hva slags grunnlag jeg har fra oppveksten min. Vi spiser egentlig ikke det jeg regner som vanlig norsk mat her i huset. Vi spiser f.eks lite brød. Vårt kosthold består vel først og fremst av grønnsaker, frukt, kjøtt, fisk, nøtter, egg og noe meieriprodukter (f.eks yoghurt naturell, Biola, smør og gulost).
I barnehagen kunne jeg ønske meg at de i stedet for corn flakes serverte havre og andre kornsorter med mye fiber, i stedet for fiskepinner serverte fiskekaker med størst mulig andel fisk, serverte pannekaker svært sjelden (ja det er godt men inneholder vel ikke spesielt mye av de næringsstoffene man forventer av et måltid for et barn som skal vokse), i stedet for vanlig spaghetti serverte grov pasta, i stedet for å bake rundstykker og boller en gang i uken kunne bake grove rundstykker, grov pizza osv.
Jeg forventer ikke at de serverer middag, ja for min del kunne jeg faktisk sendt med all maten selv. Når de nå en gang skal servere dem mat kunne jeg imidlertid ønske meg at den ikke bare bestod av hvetemel, E-stoffer, sukker, frityr og tomme kalorier .
|