Vis enkelt innlegg
Gammel 24-09-06, 12:51   #1
Pamina
Kaldt hode, varmt hjerte!
 
Pamina sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 9.152
Blogginnlegg: 70
Pamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt avPamina har mye å være stolt av
Standard

Den ultimate pizzadeig

Jeg tillater meg å kalle den det. Har faktisk til gode å få den misslykket og vi baker en del pizza

Viktig å være nøyaktig på målene, deigen er av typen italiensk (blir hard under og tynn) og holder til en stor langpanne/stekebrett

Man tager

375 g hvetemel
1 1/2 ts tørrgjær
1 ts salt (bruker maldon salt som jeg knuser ekstra i hånda)
2,5 dl lunka vann (litt varmere enn 37 grader)
1 ss olje (ekstra virgin oliven eller raps olje)

bland alt det tørre i en bolle (enten vanlig eller eltebolle til maskin) bland oje i vannet og ha i melblandingen og star elting. Deigen vil være ekstremt klissete den første tiden man elter, men blir perfekt etter 5-10 minutters håndelting. I maskin elter man til den samler seg.

Ha deigen over i en god oljet bolle og la den stå til heving i 3 timer.
Dekk med plast og sett et lunt sted.

Etter tre timer trykkes deigen ut i langpanne dekket med bakepapir og man har på det man ønsker på pizzaen sin.

Stek på midtrille på 275 grader.

Pamina er ikke aktiv   Svar med sitat