Den ultimate pizzadeig
Jeg tillater meg å kalle den det. Har faktisk til gode å få den misslykket og vi baker en del pizza
Viktig å være nøyaktig på målene, deigen er av typen italiensk (blir hard under og tynn) og holder til en stor langpanne/stekebrett
Man tager
375 g hvetemel
1 1/2 ts tørrgjær
1 ts salt (bruker maldon salt som jeg knuser ekstra i hånda)
2,5 dl lunka vann (litt varmere enn 37 grader)
1 ss olje (ekstra virgin oliven eller raps olje)
bland alt det tørre i en bolle (enten vanlig eller eltebolle til maskin) bland oje i vannet og ha i melblandingen og star elting. Deigen vil være ekstremt klissete den første tiden man elter, men blir perfekt etter 5-10 minutters håndelting. I maskin elter man til den samler seg.
Ha deigen over i en god oljet bolle og la den stå til heving i 3 timer.
Dekk med plast og sett et lunt sted.
Etter tre timer trykkes deigen ut i langpanne dekket med bakepapir og man har på det man ønsker på pizzaen sin.
Stek på midtrille på 275 grader.
|