Tråd: Matpakketråd
Vis enkelt innlegg
Gammel 24-09-06, 16:11   #15
Mei
Har fått viljen sin
 
Mei sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.606
Blogginnlegg: 397
Mei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtidMei har en fantastisk fremtid
Standard

Matpakketips


Å smøre matpakken kvelden før er som regel lurt.
Da har man bedre tid og er mer inspirert. La gjerne
barna være med å smøre sin egen matpakke. Smører
du din egen samtidig får også du en spennende og sunn lunsj.


Tørket frukt og bær inneholder mye sunt – og smaker kjempegodt. Det finnes også usukrede varianter. Prøv tørket aprikos, eple, rosiner, tørkede jordbær eller blåbær som tillegg til annen mat. Let etter nye varianter i helsekosten og blandt bakevarene på butikken dere handler til vanlig.

Litt usukret musli i en pose til å ha i youghurten gjør den
både sunnere og mer mettende.

En Rett i Koppen suppepose kan innimellom være et
alternativ til brødskiver i matpakka.

Middagsrester blir ofte populære matpakker. Pasta med kjøtt og grønt i en egen boks, fiskekaker som pålegg – bruk fantasien.

Om barnehagen har toastjern eller mikrobølgeovn kan ostesmørbrød lages med alt fra bare ost til ost, skinke, ketchup og krydder. Ja til og med med pizzafyll.

Grovbrød er ikke bare grovbrød. Varier brødtypene og bruk polarbrød med fullkorn, grove rundstykker, grove pitabrød, nanbrød etc.

Dersom du lager en stor posjon grove muffins eller pizzasnurrer kan
du fryse ned i matpakkeposjonspakninger. Da er det lett å ta opp en
pakke til matpakkene dagen etter.



Grove muffins 1 (ca 15 stk)


100 g margarin
100 g kokt skinke
4 dl hvetemel eller spelt
4 dl sammalt hvete eller rug
1 ts salt
2 ts bakepulver
4,5 dl lettmelk
1/2 rød paprika
1/2 purre
mais
Evt ost.

Smelt margarin, avkjøl. Finhakk paprika og purre,
bland alle ingrediensene og fordel røra i muffinsformene
(ca halvfulle. De heves). Strø ost over og stek dem på 250
grader i 15-20 minutter. Skift gjerne ut grønnsaker og kjøtt
ut fra hva du har i kjøleskapet og hva barna liker.


Grove vaffler med biola (9-10 plater)


4 egg
4 dl blåbærbiola
1 dl sammalt hvete eller rug
1 dl hvetemel eller spelt
kardemomme (kan sløyfes)
1 ss smør (kan sløyfes)
2 ts bakepulver

Bland alt, smør jernet godt og steik i vei.





Mei er ikke aktiv   Svar med sitat