Sv: Poteter
Mandelpoteter er godt, men stusslig å måtte skrelle ved bordet når det er fest syns jeg. Så jeg bruker som regel helt vanlige kokte poteter, skrelt før koking. Ovnsbakte poteter og grønnsaker (som jeg la ut oppskrift på i kalkuntråden) er veldig godt syns jeg, og ganske lettvint siden man har både poteter og grønnsaker ferdige i ovnen.
OVNSBAKTE POTETER OG GRØNNSAKER:
Del poteter og gulrøtter i to, pastinakk, søtpotet etc. i passende biter.
Fosskok i 10 min. Damp godt.
Dekk bunnen på en stor form med fett fra kalkunen. Rør inn hakket fersk rosmarin og 2 hvitløk, lett knust, 30 sek.
Hell potetene og rotfruktene i, vend forsiktig, riv over litt sitronskall og skall fra 2 clementiner, maldonsalt og nykvernet pepper, vend forsiktig igjen.
Stekes på 220 g i 45-50 min. Sjekk etter 35 min, og følg med når alt er passe gyllent.
Mens potetene står i ovnen lager du sausen og skjærer opp kalkunen. Ta ut stuffingen fra kalkunen og over i en ildfast form, og la den steke med de siste 10-15 minuttene så den blir sprøstekt og fin.
|