Vis enkelt innlegg
Gammel 18-02-09, 14:37   #70
Gammel bruker
Passiv
 
Innlegg: n/a
Lyspære

Sv: Verdens beste hveteboller?

Opprinnelig lagt inn av Iset, her.

Hvordan unngår man at bollene blir tørre? Bortsett fra å fryse dem da. Mine ble tørre allerede morgenen etter, de lå i godt lukket plastpose på kjøkkenbenken. Vet ikke om det er grei oppbevaring altså, men de skal vel ikke bli tørre SÅ kjapt? Jeg bakte dem kvelden før.

Jeg tror noe av det viktigste er å ikke steke dem for lenge. Når de er gyldne/lys brune på toppen og har fått litt hard skorpe under, er de som regel ferdige.

Når det gjelder oppvarming av gjærbakst, er mitt tips å ha frosne boller rett i kald ovn på 150 grader. Når ovnen har blitt varm (altså 150 grader), er bollene ferdig tint (med mindre de er veldig store).

  Svar med sitat