Sv: Saus til ribbe m/tilbehør?
Kjære Elisabet, ikke bruk posesaus på julaften, da....Det er lett å lage brun saus!
Grunnoppskrift:
5 dl. eller 4-6 porsjoner
2 toppede ss. hvetemel
2 ss. smør
4-6 dl. kraft (kjøp i velassortert butikk)
1/2 dl matfløte
negro sukkerkulør for pen farge
salt og pepper
Start med å smelte smøret i en gryte.Tilsett hvetemelet og rør det jevnt med en visp. Middels varme.
Tilsett kjøttkraft og la det koke i 5-6 minutter, tilsett evt mer kraft dersom sausen blir for tykk, rør hele tiden mens du har i kraften slik at det blir uten klumper. Ha i fløten og salt og pepper. Smak til. Ferdig.
Du kan godt lage dobbel porsjon, og lage sausen tidligere på dagen for bare å varme opp før middagen. Når ribba er ferdig heller du evt tiloversbleven stekesjy oppi sausen og blander det inn.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|