Vis enkelt innlegg
Gammel 14-09-06, 22:42   #2
m^2
Bør lage seg en tittel selv
 
m^2 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 14.028
Blogginnlegg: 122
m^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Trøffelkake
Denne blir god og litt seig, faller spesielt godt i smak blant voksne.

250 g melis
250 g malte mandler
5 eggehviter
80g melis
1.25 dl vann
5 eggeplommer
200g mykt smør
1 dl nesquick/sjokolademelkpulver

Sjokoladepastalokk av 400 g mørk kokesjokolade og 250g lys sirup, og litt marsipan. NB! Bør lages dagen før kaken skal pyntes!

Pisk eggehviter stive, bland i melis litt etter litt og visp til stiv marengs. Rør forsiktig inn mandlene. Stek ved 160 grader i ca. 45 minutter i 25cm springform. Avkjøles.
Melis og ann kokes til det begynner å tykne, avkjøl endel. Pisk smør og eggeplommer - en av gangen. Ha i sjokolademelkpulver. Tilsett sukkerlaken sakte mens du pisker blandingen.
Kremen smøres på mandelbunnen. Sett til avkjøling.
Smelt 400g kokesjokolade (i vannbad hvis du ikke er optimist og bruker mikro - det skjærer seg ofte). Tilsett 250 g lys sirup når sjokoladen er smeltet. Sett i kjøleskap over natta. Når blandingen tas ut av kjøleskapet er den stein hard - dette er helt normalt! Putt gryten litt i varmt vann i vasken, så slipper klumpen gryta. Kna den endel, så blir den etterhvert ganske smidig men klissete. Sjokoladepastaen er enklere å håndtere og lage til et lokk hvis du tilsetter litt marsipan. Gjerne Pals overtrekksmarsipan (ref. min historie i en annen tråd om klinete marsipan og Rema1000-poser ). Ha i max 1/3 marsipan til 2/3 sjokoladepasta. Bland dette godt sammen. Kjevle til et lokk ca. 3-4 mm tykt. Det er viktig at underlaget er veldig glatt, og bruk gjerne plast eller bakepapir på sjokoladepastaen når den kjevles - den henger veldig lett fast. Ikke ta direkte på den om du kan unngå det - det blir fort stygge merker etter fingrene.
Lag lokk og ha på kaka. Er det sjokoladepasta til overs kan de brukes til å lage roser og annen pynt til kaka.
Resulatet er en knallgod sjokoladekake - beste jeg har smakt hvertfall. Jeg får alltid enormt mye skryt for denne kaka


Profiteroles/minivannbakkels
Jeg har en nydelig oppskrift på minivannbakkels fylt med vaniljekrem og pyntet med en dæsj smeltet sjokolade på toppen, de er utrolig gode og lekre. Jeg finner ikke oppskriften akkurat nå men ideen skal dere få! Bruk vanlig vannbakkelsdeig.
De er utrolig lekre hvis man lager pyramide-tårn av dem og heller over litt smeltet sjokolade eller pynter hver enkelt med en liten sjokoladedært som får tørke før vannbakkelsene stables. De er akkurat passelig store for en deilig munnfull.

m^2 er ikke aktiv   Svar med sitat