Fra matprat.no: Oksestek En klassisk oksestek går aldri av moten. Uansett anledning er dette en smak i verdensklasse. Porsjoner:8 1 ½ kg surret oksestek 2 ts salt 1 ts pepper 1 stk. løk 2 stk. gulrot 5 dl vann Slik gjør du: 1. Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen. 2. Skrell løk og gulrøttene, del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. 3. Sett den i forvarmet stekeovn på 125 °C. Ha vann i formen etter ca. 30 minutter. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig. 4. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65 °C er steken rosa inni. Ved 70 °C er snittflaten grå. 5. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver. Fløtegratinerte poteter smaker kjempegodt til sammen med rødvinssaus eller sjysaus. Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger.