Vis enkelt innlegg
Gammel 28-12-06, 11:57   #8
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hvor lang tid skal en steik stå i ovnen?

En halvannen kilos stek tar kanskje en to-tre timer.

OBS:

Bruk steketermometer og ikke stek den til mer enn 65 C. Gjerne 55-60. Da blir den nydelig. (Jeg liker litt rødt. Lar du den hvile blir den både gjennomvarm og mør)

La steken hvile minst et kvarter, helst en halvtime, før du skjærer den opp. Ikke en gang TENK på å pirke borti den med en kniv før. Da blør steken ut og blir tørrtørrtørr.

Når steken hviler trekker varmen innover og fuktigheten utover, og steken blir perfekt.

IKKE PAKK INN STEKEN I FOLIE!!!!! Ikke! Da fortsetter steken å steke, den blir seig, grå og kjip.

Sil av væsken i pannen og lag en god brun saus med fløte. Nammis!

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat