Sv: Stuffing til kalkun
Jeg vet det ikke var salater du spurte etter, men du skulle lete etter det, og disse er kjempegode til nyttårskalkun:
Fin ertesalat !
(Petit pois à la parisienne)
Kok opp
· 1 liter vann
· 2 terninger hønsebuljong
Tilsett
· 800 g frosne erter
· 6 stilker selleri i skiver
· 1 purre i skiver
og varm rask opp til kokepunktet. Sil av vannet. Bland inn:
· 1 beger crème fraiche .
Smak til med
· hvitløk
· salt & pepper
· urtekrydder
Pynt salaten med:
· sprøstekt bacon i biter
· osteterninger
Fint følge til kalkun som festmat.
Rosenkål med mandler !
Rensing av fersk rosenkål: Legg rosenkål i kum med kald vann. Skjær av stilkfestet og fjern ytre blad. Skjær et kryss inn i stilkfestet. La rosenkålen ligge i kaldt vann fram til bruk.
Kok opp:
· 5 dl vann
· 1 buljongterning
Tilsett:
· 500 g frisk rosenkål/300 g frossen
· 1 hakket løk
La koke til knapt mørt. La renne godt av.
Stek
· 1 dl mandelflak/hakkede mandler i
· 1 ss smør.
Dryss over litt
· salt.
Fordel mandlene over rosenkålen.
Festfint følge til kalkun.
__________________
Ikke la ortografiske krumspring skygge for intensjonen bak dette innlegget.
~ Den som aldrig lever nu, lever aldrig. Hvad gjør du?
|