Vis enkelt innlegg
Gammel 24-08-09, 22:33   #2
Slikkepott
Nybegynner
 
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 12
Slikkepott har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: God brødoppskrift ønskes

Hei
Jeg har lagret noen på PCn min. De kan du få. Lykke til med bakinga!


GODT GROVT BRØD

Kli og havregryn suger til seg mye fuktighet. I deiger med tilsetning av kli
og havre må det derfor brukes mer væske enn i vanlige brøddeiger. Blanding
av flere kornslag gir brødene ekstra fyldig smak.

2 brød

1 liter blanding av vann og melk

50 g gjær

2-3 ts salt

1 ss sukker

3-4 ss soyaolje

2 dl hvetkli

1 dl hvetekim

2 dl havregryn

4 dl sammalt rug, grov

4 dl sammalt hvete, grov

7-8 dl hvetemel


Varm væsken til 37ºC. Rør gjæren ut i litt av væsken, og bland all væsken i
deigbollen. Ha i saltet, sukkeret, soyaoljen, hvetekliet, hvetekimen,
havregrynene, den sammalte rugen og hveten.

Elt deigen godt sammen. Tilsett hvetemel til passe fast deig. Hvis deigen
blir bløt med den melmengden som er angitt i oppskriften, må det eltes i
litt mer. Deigen skal være glatt og smidig og ha god konsistens. Dekk deigen
med past, og la den heve 30-40 minutter på et lunt sted. Ta deigen på
bordet. Kna den smidig. Tilsett mer mel om nødvendig, men lag ikke deigen
for fast. Del deigen i to, og elt emnene godt. Form dem til brød og legg dem
i godt smurte former på 1 1/2 liter. Dekk dem med klede og etterhev i ca. 30
minutter.

STEKING: Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200ºC i ca. 1 time.

Avkjøl på rist.


Sist redigert av Slikkepott : 24-08-09 kl 22:43.
Slikkepott er ikke aktiv   Svar med sitat