Sv: Hva bruker jeg elgkjøttdeig til?
SE Elgkarbonader *?
· 2 kg elgkjøtt
· 1/2 kg flesk
males sammen, 2 ganger. Tilsett
· salt & pepper
· 2 vispede egg
· 2 dl kraft eller sur følte/rømme
Stekes forsiktig.
Brimis elgkarbonader *
· 1 kg elgkarbonadedeig
· 1 hakket løk
blandes. Bland forsiktig inn
· 2 ts salt
· ½ ts hvitpepper
Tilsett vekselvis veske og mel
· 3 dl fløte
· 30 g potetmel
Ha tilslutt i
· 1 egg
for å gjøre deigen smidig. La hvile en halvtime før steking, for at smakene skal få blande seg. Ikke stek karbonadene for mye. Elgkarbonader blir fort litt tørre. Stek dem nesten ferdig og la dem gjøre seg ferdig på fatet.
__________________
Ikke la ortografiske krumspring skygge for intensjonen bak dette innlegget.
~ Den som aldrig lever nu, lever aldrig. Hvad gjør du?
Sist redigert av Mumriel : 07-01-07 kl 11:20.
|