Tråd: Skyr i Norge?
Vis enkelt innlegg
Gammel 16-09-09, 13:08   #56
sykkelpappa
<insert something witty>
 
sykkelpappa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Innlegg: 109
sykkelpappa er litt kulsykkelpappa er litt kul
Standard

Sv: Skyr i Norge?

De har noe lignende på vestlandet, vet ikke hva det heter, men konseptet er enkelt. Før du spiser opp alt tar du unna en skje som du rører godt ut i helmelk og lar stå tildekket på benken et par dager. Deretter kan den lagres i kjøleskapet en ukes tid før du må gjenta prosessen og kaste det du ikke spiser.

Renslighet er viktig, men ikke kritisk. Det som skjer er at du dyrker opp melkesyrebakterier, og de produserer som navnet sier, meleksyre. Dette gjør at det blir så surt miljø at andre bakterier ikke vokser opp. Skulle du mot formodning få en oppblomstring av en annen bakterie i forkant, vil du lukte det og eventuelt se det i form av misfarging.

Essensen i innlegget mitt er at hvis du har en boks original Skyr, kan det være verdt å ofre en spiseskje i en halvliter helmelk for å prøve å dyrke opp kulturen på nytt og sørge for å ha det tilgjengelig. Da kan du også smaksette som du vil og søte som du vil.

sykkelpappa er ikke aktiv   Svar med sitat