Sv: Treretters som kan tilbredes på forhånd?
Jeg ville hatt en helt enkel forrett med f.eks. laks eller melon og spekeskinke. Det kan enkelt gjøres klart på forhånd.
Til hovedrett ville jeg hatt en steik, som Veronal foreslår. Evt noe sånt:
http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7363
Og til dessert, min personlige favoritt:
Panna cotta med jordbærsuppe
4 personer
5 dl fløte
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
revet skall av 2 lime
500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok mens du legger gelatinplatene i kaldt vann. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Tilsett revet limeskall og fordel blandingen i 4 passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet.
Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender. Sil suppen og sett den kaldt. Ved servering heller du suppen over panna cottaen og pynter glasset med et jordbær.
|